Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Orbán elkezdte ízlelgetni a „királyság” szót és még tíz évet kért Magyarország felvirágoztatására

Orbán Viktor miniszterelnök a Tranzit politikai fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 25-én.
Orbán Viktor miniszterelnök a Tranzit politikai fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 25-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kétharmad továbbra is áll, mint a cövek, és a végét se látni – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Tranzit fesztiválon Tihanyban, ahol ezúttal is elhangzott, hogy Magyarország gazdag és erős ország lesz (majd, valamikor, egyszer).

A beszélgetés elején a műsorvezető felidézte, hogy Orbán Viktor 2012-ben volt utoljára a Tranziton, ahol úgy fogalmazott – hasonló gazdasági körülmények között –, hogy a „kétharmad áll, mint a cövek”.

„Hát az még csak hagyján, hogy azóta egyfolytában áll. Ami igazán fontos, hogy innen még a végét se látni” – válaszolt arra a kérdésre Orbán, hogy ez még mindig így van-e.

A „nagy megvédő”, „kanyarban előzünk” gazdasági látnok beszélt arról is, hogy

„megvan a terv arra, hogy Magyarország gazdag, erős és tiszteletreméltó legyen”.

Sőt, a terv már 2010-ben is megvolt, az ország pedig ebbe az irányba is halad. A terv továbbra is működik, de kell hozzá még tíz év – szédített Orbán Viktor, aki az EU legmagasabb inflációját hozta össze, és a kormányzása alatt Magyarország a második legrosszabb életszínvonalú ország lett az Unióban. (Mi lenne, ha nem működnek a terv.)

A miniszterelnök a magyarok erősségének nevezte a sajátos kultúrát, az identitást, a nyelvet (vagyis mindent, ami elszigeteltté, befelé fordulóvá, kiszolgáltatottá tett eddig is bennünket).

Kijelentette azt is: számára a politika a közös cselekvés képessége. Ha pedig ez a nemzet adottságaival párosul,

„akkor királyság van, akkor mindent helyrehozunk, amit elrontottak előttünk”

– elmélkedett még, amiből az tűnik ki, hogy egyrészt kezdi ízlelgetni a „királyság” szót, másrészt tizenhárom évnyi kormányzás után sem tekinti magát felelősnek az ország helyzetéért: a baj, a rossz, az még mindig valahonnan korábbról eredezik.

Kapcsolódó friss hírek