Baleset

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Ezekre a dolgokra figyelj, ha kirándulni mész a kutyáddal!

Ezekre a dolgokra figyelj, ha kirándulni mész a kutyáddal!

A közös kirándulás a kedvenceddel a természetben az egyik legjobb dolog, mivel közben mindketten egyaránt feltöltődhettek. De mielőtt még belebújnál a túracipődbe mindenképpen olvasd el az alábbi cikkünket, mivel elmondjuk benne, hogy mi az, amit feltétlen tegyél meg, mielőtt útra keltek a kedvenceddel.

A pakolás során gondolj a kedvencedre is!

Az első és legfontosabb dolog talán, hogy amikor a hátizsákodba pakolsz, gondolj a kedvencedre is! Szerezd be például neki a BARFSHOP.hu egyéb felszerelései között megvásárolható utazó- vagy logózott tálak egyikét, amelyek mindegyike összecsukható, így nem foglalnak majd sok helyet a pakkodban! A kedvencednek is szüksége lesz ugyanis a folyadékra.

De nem szabad otthon felejtened az oltási könyvét, a pórázát és a szájkosarát, valamint a folyékony kalciumot sem. Az utóbbi különösen fontos, hiszen nagy segítséget jelenthet, ha útközben a kedvencedet netalántán megcsípné valami.

Továbbá fontos, hogy legyen nálad néhány falatka is, hogy a lehető leghamarabb meg tudd jutalmazni a négylábúdat, ha valami jót csinált. Ezeket tarthatod a zsebedben is, de sokkal praktikusabb megoldásnak bizonyulnak a különböző jutalomfalat tartók. Felkaphatod őket például a válladra, de mivel a legtöbbnek a pántja levehető és állítható, így akár derékad körül is használhatod őket.

Védd meg a kedvencedet a kullancsoktól!

Hiába választod ki körültekintően az útvonalat, biztosítanod kell a megfelelő védelmet a kutyád számára a kullancsok és egyéb külső élősködők ellen. Erre a célra használhatsz bőrre csepegtethető oldatot, kullancs és bolhariasztó nyakörvet, vagy akár rágótablettát is, amely termékek mindegyike megtalálható egyébként a fentebb is említett webáruház élősködők elleni védelem kategóriájában.

Olyan útvonalat válassz, amely a kutya számára is biztonságos!

A legtöbb gazdi abban a tévhitben él, hogy az az útvonal, ami az ember számára teljesíthető, azt egy kutya is biztonsággal végig tudja járni. Ha te is közéjük tartozol, akkor jobb, ha ezt minél előbb elfelejted, és mielőtt nekiindultok egy adott ösvénynek, tájékozódsz arról, hogy kutyával is biztonságos-e.

Továbbá nem szabad arról sem megfeledkezned, hogy bizonyos időszakokban ebzárlat is előfordulhat az erdőkben! Így erről sem árt előre tájékozódni.

Végül vizsgáld át a szőrét, miután hazatértetek!

Miután vége a túrának vagy a sétának, akkor mindenképpen annak kell az első dolgodnak lenni, hogy átfésülöd a szőrét, és alaposan átnézed, mert a kullancs a vérszívás utáni kettő-négy órában rendszerint még nem fúrja be magát a bőrbe, amelynek köszönhetően sokkal könnyebb eltávolítani.

Ha fentebb említett dolgokra kiemelt figyelmet fordítasz, akkor az együtt töltött idő nem csupán számodra, hanem a kutyusod számára is igazán felhőtlen lesz.

Kapcsolódó friss hírek