Bűnügy

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Bűnügy

Most közölték! Holtan találták meg a szentesi nő gyilkosát

Bűnügy

Gyilkosság történt Miskolcon szombat hajnalban

1938 fő ment Ausztriába dolgozni csak az elmúlt hónapban, már százhúszezer magyar keresi a kenyerét a szomszédban

„Kinek mit intézett a kormánya.”

1938 fő ment Ausztriába dolgozni csak az elmúlt hónapban, már százhúszezer magyar keresi a kenyerét a szomszédban
Fotó: Pexels

Nyilvánosságra hozta a júliusi foglalkoztatottsági adatokat az osztrák társadalombiztosító. Ebből kiderül, hogy a nyár közepén összesen 126 656 magyar állampolgár dolgozott Ausztriában. Mindez azt jelenti, hogy az elmúlt hónapban újabb 1938 fő ment munkát vállalni Ausztriában – írja Világgazdaság cikke.

A júliusi adatokat a múlt héten hozták nyilvánosságra, igaz, már egy hónappal korábban, júniusban is magas volt a kint dolgozó magyarok száma. Akkor 124 718 főt regisztráltak az osztrák piacon, ami majdnem egy Győr méretű (mintegy 132 ezer lakos) város lélekszámával egyezik meg. Ezt múlta felül tehát a júliusi adat.

A magyar kolónia így is már a legnépesebb Ausztriában, a 123 696 fős (ezzel második helyezett) németnél háromezer fővel népesebb külföldi közösséget alkot.

A harmadik románok csak 82 005 fővel vannak jelen az osztrák munkaerőpiacon.

Júliusban egyébként összesen 1 004 925 fő külföldi állampolgár dolgozott Ausztriában, vagyis közülük majdnem minden nyolcadik magyar volt. A legtöbben Alsó-Ausztriában keresik a kenyerüket, egészen pontosan 23 082-en.

Ebben a most regisztrált, közel 2 ezer főben vélhetően még nincs benne Szabó Zoltán, a Pécsi borvidék egyik legsikeresebb borásza, akiről a múlt héten írtuk meg, hogy 19 év után felszámolja pincészetét és a sógorokhoz megy dolgozni.

Kapcsolódó friss hírek