Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

„Országos tanévnyitót” szerveznek a diákok szeptember 1-jén a Kossuth térre

Amit „felkészítőnek” szánnak a szeptember 15-i, „demokrácianapi demonstráció” előtt.

„Országos tanévnyitót” szerveznek a diákok szeptember 1-jén a Kossuth térre
Fotó: Facebook/Egységes Diákfront - Budapest

Már 16 városban működik az Egységes Diákfront, és a napokban fórumokat tartanak a helyi társszervezeteikkel – jelentették be a diákszervezet aktivistái budapesti sajtótájékoztatójukon kedden.

Mint mondták, azért tartják ezeket a beszélgetéseket, mert abban hisznek, hogy „egy élhetőbb jövő az egymással való kommunikációval kezdődik”. Hozzátették: a hasonló célú szervezetek közötti együttműködést „országos közös akaratnak” nevezik.

Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek ma (augusztus 22-én) a padhoz! Mostmár nem kell titkolóznunk. Több dolgot is…

Posted by Egységes Diákfront – Budapest on Tuesday, August 22, 2023

A nyári szünet végén „országos tanévnyitót” szerveznek szeptember 1-jén a Kossuth térre, amit „felkészítőnek” szánnak a szeptember 15-i, „demokrácianapi demonstráció” előtt. Ez utóbbi a Margit híd budai hídfőjénél indulna, és az „első hídfoglalásnak” szánják – közölték.

Megszervezik saját parlamentjüket, a „plenáris ülést”, ami – elmondásuk szerint – az Európai Parlament felépítését fogja tükrözni. A céljuk ezzel az, hogy az európai értékek Magyarországon is képviselve legyenek – fogalmaztak.

Tarnai Katalin, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagja szeptember 1-jén a Kossuth téri demonstráción belül országos osztálytalálkozóra hívta a végzett diákokat, akikkel szeretnék megtölteni az „ország főterét”.

Az Egységes Diákfront aktivisták bejelentették, hogy hálózatépítésre, a szervezetük fenntartására pénzgyűjtést indítanak.

Kapcsolódó friss hírek