Baleset

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Miért érdemes kitartani a kádfürdő mellett?

Miért érdemes kitartani a kádfürdő mellett?

A zuhany elterjedésével rengetegen cserélték le a kádjukat egy-egy trendi zuhanykabinra. Nos, ők azok, akik feltehetően már bánják azt, hogy nem hagyták meg maguknak az ülőfürdőt mint opciót. Mert bármennyire is gazdaságos és gyors a zuhanyzás, egy kád forró víz bizony olyat tud nyújtani, amit semmilyen frissítő zuhany sem.

A fürdőzésnek számtalan egészségügyi előnye van, többek között a bőrre gyakorolt hatását is rendkívül sokan élvezik. Ehhez persze tudnod kell, hogy mit és hogyan érdemes csinálni, valamint szükséged lesz egy kádra is!

Biztonság, kényelem és lehetőségek egész sora vár!

Ha még megvan a kádad a fürdőszobádban, akkor azt tanácsoljuk, hogy tartsd is meg, hiszen ha elolvasod az UDOOR fürdőkádajtó blogját, látni fogod, hogy mennyire hasznos tud lenni egy-egy kádfürdő. Persze nem mindegy, hogy mikor milyen típusú fürdőt veszel. Ha például a bőrödet szeretnéd kényeztetni, egész másra lesz szükséged, mint ha ízületi fájdalmat szeretnél csillapítani.

Persze elsődlegesen a biztonságról kell gondoskodni, hiszen a fürdőszobai balesetek gyakoribbak, mint azt gondolnánk. Ha a fent említett vállalkozást bízod meg a kádajtó beépítésével, akkor egyrészt egy biztonságosan használható kádat kapsz, amely akár zuhanyozóként is funkcionálhat majd. Így egyik tisztálkodási/felfrissülési forma előnyeiről sem kell lemondanod majd.

Mi kell a bőrnek?

Elsősorban ismerned kell a bőröd típusát, bár attól függetlenül is érdemes inkább a natúrkozmetikumok felé orientálódni. Így ugyanis sokkal kevésbé terheled meg, hiszen jóval kevesebb szintetikus anyag éri. A táplálkozás és a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel mellett az ülőfürdőbe tett illóolajjal vagy fürdősóval is jó szolgálatot tehetsz a bőrödnek.

Ha például ligetszépeolajból, jojobaolajból vagy olívaolajból pár cseppet teszel a fürdővizedbe, akkor máris sokat tettél az egészségéért. Hasonlóképp érdemes a gyógynövények nyújtotta előnyöket is kihasználni, így például a kamilla vagy a babár bőrnyugtató hatása is nagyon áldásos lehet az irritált vagy akár a megpirult bőr esetében is. Ugyanolyan hasznos lehet a levendula vagy a körömvirág is, így mindenképpen jó, ha utánajársz az ilyen természetes módszereknek.

Add vissza, amit a nyár elvett tőle!

Bármennyire is csodás évszak a nyár, a bőrt mindenesetre rendkívüli módon megviseli. Az UV-sugárzás, a napozás, a strandolás, a száraz homok mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy a bőröd fáradt és dehidratált legyen.

Éppen ezért az ősz beköszöntével nem árt egy kicsit gondoskodni róla, és különféle ülőfürdők formájában kényeztetni azt az érzékszervedet, amely a legnagyobb felületen érintkezik a külvilággal. Arról pedig, hogy mindezt tökéletes biztonságban tehesd meg, az UDOOR fürdőkádajtó csapata gondoskodik.

Kapcsolódó friss hírek