Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Részeg, kötekedő NER-milliárdos karja tört el a Szigeten, rendőri intézkedés közben

Mulat az úri osztály.

Közönség Macklemore amerikai rapper koncertjén a 29. Sziget fesztivál ötödik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2023. augusztus 14-én.
Közönség Macklemore amerikai rapper koncertjén a 29. Sziget fesztivál ötödik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2023. augusztus 14-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Rokoni kapcsolataival fenyegetőzött az a befolyásos, kormányközeli milliárdos vállalkozó, akinek a Sziget Fesztivál bejáratánál, a K-híd közelében vasárnap hajnalban egy rendőri intézkedés közben eltört a karja, miután botrányos viselkedése miatt ki kellett dobni a rendezvényről.

A Blikk szemtanúkra hivatkozva azt írja, a rendőröknek ellenszegülő férfi megtagadta személyazonossága igazolását, illetve hátrafeszítette a karját, hogy ne tudják megbilincselni.

A „fiatal vállalkozót” az intézkedés előtt pár perccel botrányos viselkedése miatt tették ki a Szigetről a biztonsági őrök, a rendezvény területén szolgálatot teljesítő rendőrök pedig ellenőrizték és biztosították a kitiltás jogszerűségét. Szemtanúk szerint a férfi erősen ittas volt, sokak szórakozását zavarta a viselkedése,

„kicsit túltolta, a piát is meg a botrányos, kötekedő, nőket zaklató viselkedését is”.

Rendőrség: jogszerű és arányos volt az intézkedés

A rendőrség a vasárnap hajnali incidenssel kapcsolatban utóbb azt közölte, hogy a parancsnoki kivizsgálás az intézkedést jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette.

„A Sziget Fesztivál biztosítási feladataiban részt vevő rendőreihez 2023. augusztus 13-án 0 óra 35 perckor ment oda egy férfi, aki feljelentést akart tenni a biztonsági őrök ellen, mert azok szerinte indokolatlanul távolították el a rendezvényről. A férfi korábban megszegte a rendezvény viselkedésre vonatkozó előírásait, és nem volt hajlandó távozni. A rendőrök közölték a férfivel, hogy panaszt a biztonsági cég vezetőjénél, míg feljelentést a közeli óbudai kapitányságon tehet. A férfi ezt sérelmezte, és azt mondta, feljelenti a rendőröket is. Ilyen esetben a rendőröket írásos jelentési kötelezettség terheli, ezért szükségessé vált a férfi személyazonosságának megállapítása. A férfi többszöri felszólítás ellenére sem igazolta magát, ezért a rendőrök közölték vele, hogy előállítják. A férfi a jogszerű intézkedéssel szemben ellenszegült, ezért a rendőrök a felszólításokat követően testi kényszert alkalmaztak, megbilincselték, előállították és igazolás megtagadása miatt szabálysértési feljelentést tettek ellene. A férfivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az előállított karfájdalomra panaszkodott, ezért mentőt hívtak hozzá, akik további vizsgálat céljából kórházba vitték. Az esettel kapcsolatos parancsnoki kivizsgálás az intézkedést jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette. A BRFK értesítette az ügyészséget is” – írta a rendőrség a Blikknek.

A lap kereste az ügyben érintett – meg nem nevezett – vállalkozót is, de ő egyelőre nem válaszolt a kérdéseikre.

Kapcsolódó friss hírek