Gazdaság

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Tippek a számodra ideális sminktermékek megvásárlásához

Tippek a számodra ideális sminktermékek megvásárlásához

Nincs is annál rosszabb, mint elkölteni egy csomó pénzt egy gyönyörűnek ígérkező szemhéjpúderre vagy egyéb sminktermékre, amely a használat után csalódást okoz majd.

Például azért, mert a felkenés utáni színének semmi köze ahhoz, amit a tégelyben láttál, vagy a szín némileg stimmel is, de sajnos olyannyira rossz minőségű a termék, hogy a nap végére elveszti az intenzitását.

De szerencsére ezt a csalódást keltő helyzetet könnyedén elkerülheted a jövőben, ha betartod az alábbi tippeket.

Ismerd meg az alaptónusodat!

A DOUGLAS-nál kapható NYX Professional Makeup termékcsalád például többféle árnyalatú alapozót tartalmaz, amely ha eltér az alap bőrszíntől, akkor borítékolható a nem kívánt maszkhatás.

Abban az esetben viszont, ha megállapítod a bőröd alaptónusát, amely a bőr látható színével ellentétben állandó, akkor gyerekjáték lesz a sminkvásárlás. Erre az egyik leggyakrabban használt trükk a csuklókon található vénák színének lecsekkolása.

Ha ezek kékek vagy lilák, akkor hűvös az alaptónusod. Amennyiben viszont zöldes színű vénákkal találkozol, akkor meleg tónusú vagy.

De egyébként ez arra is hatással van, hogy milyen egyéb színek állnak a legjobban neked. Ha a hideg alaptónusúak közé tartozol, akkor a hidegebb, fémes árnyalatú sminkek illenek inkább hozzád. Ha azonban a meleg tónusú emberek csoportját erősíted, akkor a földszínek jelentik a nyerő választást számodra.

Ismerd meg a bőrtípusodat!

A sminktermékek kiválasztását az alaptónus mellett a típus és az összetétel is nagyban befolyásolja. Hiszen nem elég tudni azt, hogy milyen típusú terméket kellene vásárolnod, azzal is tisztában kell lenned, hogy annak milyen tulajdonságokkal kell bírnia ahhoz, hogy a bőröd tolerálja.

A BB krém például kifejezetten jó a pattanásos bőrre, bár sajnos nem olyan magas fedést biztosít, mint az alapozó. A hidratálók pedig jók száraz bőrre, míg a zsíros bőr esetében olyan terméket kell választani, amelynek mattító hatása van.

Ismerd meg a leírásokat!

Ha nincsen lehetőséged elmenni a drogériába vásárolni, akkor érdemes minél alaposabban megismerned a termékadatlapokon szereplő leírásokat, mivel ezek rengeteg információt tartalmaznak a készítmény textúrájáról, tulajdonságairól és hatásáról.

Végül tudd azt, hogy hol kell keresned!

Ha már úgyis az online vásárlást emlegettük, nem mehetünk el amellett szó nélkül, hogy ennek az esetében sajnos nincsen lehetőség a termékek kipróbálására. De szerencsére az interneten számtalan olyan beauty influencer tevékenykedik, akik videókat is készítenek egy-egy készítmény használatáról, és beszámolnak bennük a tapasztalataikról.

Ha tehát kinéztél egy sminkterméket, és szeretnéd használat közben is látni, akkor javasoljuk, hogy nézz körül az Instagramon vagy a Youtube-on.

Kapcsolódó friss hírek