Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rétvári Bence úgy tudja, sikerült megvédeni az emberek életét és vagyonát, csak éppen legkevesebb 2 milliárd a kár

Jó, de sikerült?

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart az új pedagógus életpályatörvény-tervezetének a parlamenti pártok képviselőivel folytatott egyeztetéséről a minisztériumban 2023. május 24-én.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart az új pedagógus életpályatörvény-tervezetének a parlamenti pártok képviselőivel folytatott egyeztetéséről a minisztériumban 2023. május 24-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Zseniális együttállás következett be az imént az állami hírügynökség kínálatában, mely jól mutatja, mostanra teljesen mindegy, hogy mi történik az országban, mi az emberek valósága, a kormány szerint ők akkor is győztek, megvédtek, siker siker hátán.

A valóság és a kormánypropaganda az MTI híreinek listájában.

A valóság és a kormánypropaganda az MTI híreinek listájában.

A képernyőfotón az látható, hogy a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára egy mai sajtótájékoztatón arról magyarázott: az utóbbi napok szélsőséges időjárása ellenére is „sikerült megvédeni az emberek életét és vagyonát”.

Fölötte, pár perc ráhagyással aztán rögtön szembehelyezkedett a valóság: a Generali Biztosító arról számolt be, hogy csak hozzájuk már 7000 kárbejelentés érkezett, a károk értéke pedig megközelítőleg eléri a 2 milliárd forintot.

Úgynevezett „sikerült megvédeni”.

Rétvári egyébként nagy szériában van, ami a hazudozást párhuzamos valóságok építését illeti: néhány napja azt találta mondani, hogy „a pedagóguspálya egyre vonzóbb a fiatalok számára”.

Kapcsolódó friss hírek