Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Baleset

Gázolt a vonat Kecskemétnél

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Putyin-párti orosz milliárdosé volt korábban a NER új, 27 milliárd forint értékű luxusjachtja

A NER legújabb luxusjachtja, a Rose d'Or.
A NER legújabb luxusjachtja, a Rose d'Or. Részlet a 444 videójából.

Egy nagyjából 27 milliárd forint értékű, 62 méter hosszú jachton fotózta le 444 Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát az olasz partoknál. A korábbi NER-jachtnál jóval nagyobb, új luxushajónak hat kabinja van, 12 vendég elszállására alkalmas és két medence is található a fedélzetén. A Népszava pedig ma azt is megírta, a Rose d’Or (Arany Rózsa) előző tulajdonosa az ukrán kormány által szankciós listára tett Putyin-párti orosz milliárdos, Konsztantyin Sztrukov volt.

A Forbes szerint a világ 55. leggazdagabbjának tudott Sztrukov Oroszország egyik legnagyobb aranybányájának a tulajdonosa. És a putyini világ fontos támasza: Sztrukov a hatalompárt, az Egységes Oroszország egyik legnagyobb anyagi támogatója.

A Népszava a SuperYachtFan.com nevű jachtfigyelő oldal nyomán azt írja, már hétfőn elkezdték átírni a hajó adatlapját, egy helyen a tulajdonost ismeretlen magyar milliárdosra módosították. Az oldalon azt is megjegyzik, hogy a hajó tulajdonosi struktúrája „egy magyar lízingcégen keresztül átalakult”.

A közpénzen hízott Mészáros Lőrinc és cége egyelőre nem reagált arra, hogy ki a tulajdonosa a luxusjachtnak.

Igyekeznek sokat pihenni

Eközben Várkonyi Andrea a Blikknek megerősítette, hogy néhány napot ezen a hajón voltak a gyerekeikkel és az unokáikkal, szerinte ilyenkor „igazi olaszos család benyomását keltik”.

„Nem gondolom, hogy bárki szívesen látja újságokban a privát nyaralásának képeit, így vagyunk ezzel mi is, ráadásul a családtagjaink nem közszereplők, de ez természetesen nem rontotta el a nyarunkat. Igyekszünk minél többet pihenni, feltöltődni, mielőtt visszatérünk a munkába”

– fejtette ki Mészáros Lőrinc aktuális felesége.

Kapcsolódó friss hírek