Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Orbán Viktor, miután járt a vízügyi igazgatóságon, eligazitotta „Pistát”

„Szervusz, Pista! Most jöttem a vízügyi igazgatóságtól!”

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója az Országos Műszaki Irányító Törzsnél (OMIT), ahol a kormányfő az elmúlt napok súlyos esőzései miatt kialakult árvízről egyeztetett 2023. augusztus 7-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója az Országos Műszaki Irányító Törzsnél (OMIT), ahol a kormányfő az elmúlt napok súlyos esőzései miatt kialakult árvízről egyeztetett 2023. augusztus 7-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Katasztrófafilm-előzetesnek is beillő propagandavideó készült Orbán Viktor főszereplésével, melyben a magyar miniszterelnök látványosan megtekintette az árvízvédelmi készültséget, egyúttal a nép egyszerű, de határozott kezű vezetőjeként telefonon csuklóztatta György Istvánt (neki csak Pistát), a területi közigazgatásért felelős államtitkárt.

A videó szerint a mindenhez is értő miniszterelnök először tájékoztatja miniszterét, hogy „komoly szakemberek” tartják kézben a helyzetet, sőt „összekötötték a helyi szintet a központtal”, látják minden kihelyezett homokzsák helyzetét, majd „Kérlek, legyél rajta!” rápirítással zárja a paródiába illően bárgyú, mesterkélt eligazítást.

Terepszemle az árvízi védelmet irányító központban. A helyzet nehéz, de kézben tartjuk!

Terepszemle az árvízi védelmet irányító központban. A helyzet nehéz, de kézben tartjuk!

Posted by Orbán Viktor on Monday, August 7, 2023

Kapcsolódó friss hírek