Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Agyrém: 13 milliárd forint közpénzből mehet az idei augusztus 20-i rongyrázás

Minden adóforint jó helyre megy idén is, miközben kilóg a seggünk a gatyából.

Ünnepi tűzijáték 2017-ben Budapesten.
Ünnepi tűzijáték 2017-ben Budapesten. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Idén nem kevesebb, mint 12,88 milliárd forintot költhet a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. az augusztus 20-i ünnepségek szervezésre – írja a Népszava a Magyar Államkincstár adataira hivatkozva.

Az összeg durván 25 százalékkal több a tavalyi, virtuális meteorológus-lincseléssel övezett hacacáré 10,3 milliárdos büdzséjénél. Ehhez, persze, gondoljuk hozzá az Európa-rekorder inflációt is, amely júniusban 20,1 százalék volt, így lesz teljes a kép.

34 ezer pirotechnikai effekt 230 indítási pontról

Az augusztus 20-i buli augusztus 18-20. között zajlik majd tizenegy ingyenes helyszínen, az előkészületek menetrend szerint haladnak – erről már Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár beszélt kedden, sajtótájékoztatón. A fideszes politikus elmondta, igazi fesztiválhangulatot kívánnak teremteni, sok százezer résztvevővel.

Kotasz Gergő, az augusztus 20-i tűzijátékot rendező NUVU Kft. sajtóreferense a sajtóeseményen elmondta: az ünnepi műsor során 34 ezer pirotechnikai effekt világítja be az eget 230 indítási pontról, köztük a Szabadság és az Erzsébet hídról, valamint hét folyami uszályról és számos pontonról. A tűzijátékot a szokásos görögtűz zárja majd, újdonság lesz azonban, hogy a vízfelületeken is kilőnek úszó pirotechnikai effekteket.

Kapcsolódó friss hírek