Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

A GVH úgy tudja, egy alig látogatott honlap védi a magyar családokat az áremelésektől

Nagy segítség az árfigyelő rendszer a magyar családoknak!

Varga Judit igazságügyi miniszter luxusórában mutatja, hogy a húspultban található az ársapkás hús.
Varga Judit igazságügyi miniszter luxusórában mutatja, hogy a húspultban található az ársapkás hús. Fotó: Facebook/Varga Judit

A Gazdasági Versenyhivatal szigorúan ellenőrzi az infláció- és árcsökkentő intézkedések végrehajtását, a hivatal által működtetett online árfigyelő rendszer az árstop kivezetését követően, augusztus elseje után is megvédi a magyar családokat az áremelésektől – hangzott el a ’60-as évek híradóit idéző dörgedelem kedden az M1 propagandacsatornán.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke arról magyarázott, hogy számos versenyfelügyeleti eljárás van folyamatban az élelmiszer szektorban, példaként említette, hogy egyebek közt vizsgálják az árrögzítés jogsértés gyanúját.

Az okosember szólt arról is: a fogyasztók odafigyeltek az árak alakulására, hiszen a drágulás miatt kevesebbet vásároltak!

Elmondta, a GVH feladata a verseny élénkítése, például az árfigyelő rendszer működtetésével. A július elsején indult árfigyelő rendszert állítása szerint már 753 ezer egyedi látogató kereste fel – azt már nem tette hozzá, hogy mindezt a számot az első pár napban produkálta a rendszer, azóta folyamatosan csökken a weboldal iránti érdeklődés.

A múlt héten egyébként a Média1 is arról írt, hogy a GVH naponta kiadott örömködő közleményein kívül nem sokan foglalkoznak az árfigyelővel. A SimilarWeb nyilvános látogatottságbecslő oldalnak pedig még csak adatai sincsenek (No Data Available) az arfigyelo.gvh.hu webhelyről, ami akkor tapasztalható, ha marginális jelentőségű honlapra keresünk rá a felületen.

Rigó ennek ellenére nem győzi naponta elismételni, hogy az árfigyelő hatására alakult ki „öldöklő napi árverseny” az elmúlt egy hónapban a kereskedelmi láncok között, és ez az élelmiszerek árának csökkentésére kényszeríti a multikat!

Hogy korábban is működtek már árösszehasonlító oldalak, illetve, hogy vásárlók nem hülyék, eddig is ott vásároltak, ahol olcsóbb vagy kényelmesebb volt, arról szintén nem értekezett a GVH-tálentum. Egy közérdekű adatigényléssel mindenesetre érdemes lesz majd utánanézni, hogy ki és mennyit szakít a honlap fejlesztésével, ha ennyire kétségbeesetten kell bizonygatni a létezését.

Kapcsolódó friss hírek