Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Akár kétharmados ellenzéki győzelem is lehet jövőre egy fontos megyeszékhelyen

A szavazatszámláló bizottság tagjai kiürítik az urnát és megkezdik a szavazatok számlálását a szavazóhelyiség bezárása után a budapesti Narancs Óvodában kialakított szavazókörben az EP-választás napján, 2019. május 26-án.
A szavazatszámláló bizottság tagjai kiürítik az urnát és megkezdik a szavazatok számlálását a szavazóhelyiség bezárása után a budapesti Narancs Óvodában kialakított szavazókörben az EP-választás napján, 2019. május 26-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Meglepő eredményt hozott a Závecz Research kutatása: a 2024-es önkormányzati választáson Nemény András a voksok 65 százalékával győzne Szombathelyen, ha a Fidesz-KDNP Hende Csaba volt honvédelmi minisztert indítaná ellene.

A hvg.hu cikke szerint a kutatás egy kétszereplős választásra készülve mérte fel a jelenlegi ellenzéki polgármester, Nemény András és a fideszes Hende támogatottságát. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a bukott miniszter indulása egyáltalán nem biztos még.

A válaszok összesítése után az jött ki, hogy a megkérdezettek 55 százaléka voksolna Nemény Andrásra és az ellenzékre, míg Hende Csabára csak 33 százalék. A válaszadók 12 százalék nem tudja, kire szavazna, vagy nem adott választ.

A választani tudó biztos szavazók körében még nagyobb az ellenzéki jelölt előnye, itt Nemény a voksok 65 százalékát gyűjtené be a kormánypárti Hende 35 százalékával szemben.

Érdekesség, hogy bár a felmérés szerint a szombathelyiek elégedetlenek a kormány munkájával, az EP-választáson a biztos szavazó választani tudók 47 százaléka mégis a Fideszre voksolna. A korábbi ellenzéki összefogásban részt vevő pártok együttesen 49 százalékot érnének el, közülük a DK a legerősebb a maga 21 százalékos támogatottságával.

Kapcsolódó friss hírek