Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

A kórház bejáratánál hunyt el egy férfi, miután gyógyultan kiengedték

A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház.
A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház. Fotó: florhosp.hu

A kistarcsai kórház bejáratánál halt meg egy 44 éves férfi, akit egy hét után gyógyultan engedtek ki az intézményből – ezt állítja az édesanya, Ábrók Andrásné. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház szerint ők nem követtek el hibát.

Ábrókné a Blikknek elmondta, autista fia először április 14-én este lett rosszul, de hajnalban hazaengedték, az orvosok szerint ugyanis minden eredménye rendben volt. András azonban továbbra is fulladt, szinte beszélni sem tudott, ezért úgy határoztak, visszamennek a kórházba. Az édesanya megdöbbent, hiszen fiát a pszichiátriára vitték, mert súlyos mentális retardációt és markáns viselkedésromlást diagnosztizáltak nála, illetve korábban megvágta a fülét és ezt újra meg akarta tenni.

„Egy hétig volt bent, biztos vagyok benne, hogy nem foglalkozott vele senki úgy, ahogy az állapota megkívánta volna. András nem pszichés beteg volt, mégis úgy kezelték”

– állítja az édesanya.

A férfit egy hét után újra kiengedték, újra gyógyultnak nyilvánítva. Kerekesszékben hozták el a kijáratig, ott felállt belőle – emlékezett vissza az asszony. Ekkor megérkezett a taxi és éppen be akartak szállni, amikor a fia hátratántorodott és összeesett. A kórház dolgozói próbálták újraéleszteni, de már tudtak segíteni rajta.

A kórház szerint ők nem hibáztak

Dr. Turbucz Piroska, a kórház orvosigazgatója a Blikknek azt mondta, hogy a hozzátartozói bejelentést kivizsgálták, a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház orvosai illetve az ápolószemélyzet felelősségét megalapozó szakmai hibát, mulasztást nem tártak fel.

A halotti anyakönyvi kivonat szerint András halálát a tüdőverőér rögösödése okozta, de tágulásos szívizom-problémája is volt, amit hozzátartozói szerint az orvosoknak észre kellett volna venniük. A család a rendőrségen is feljelentést tett.

Kapcsolódó friss hírek