„Öld meg! Öld meg!” – Saját fegyverét fogták rá egy férfire a tolvajok Kistarcsán

Szalmabálákat loptak, a tulajdonos és fia tetten érte őket, amikor az apa puskáját elvették.

Rendőrök vezetik G. Norbertet a gödöllői rendőrkapitányságon 2020. augusztus 16-án.
Rendőrök vezetik G. Norbertet a gödöllői rendőrkapitányságon 2020. augusztus 16-án. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Saját fegyverét fogták rá egy tolvajokat tetten érő férfire Kistarcsán, de az elkövető nem tudta elsütni a fegyvert.

A szombaton történt esetről a rendőrség azt írta: Kistarcsa külterületén apa és fia érte tetten a tolvajokat, akik éppen a szalmabáláikat próbálták ellopni. A tettesek a járművükkel, és az azon található bálával megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, ám a tulajdonos és a fia utánukment. A felek szóváltásba keveredtek, majd amikor az egyik gyanúsított az autójával majdnem nekitolatott a sértetteknek, dulakodni kezdtek: az apát és fiát ököllel és egy kővel is többször megütötték.

A verekedés közben az egyik elkövető, G. Norbert kivette a sértettek autójában levő vadászfegyvert, amellyel társa, G. Zoltán „Öld meg! Öld meg!” buzdítására megkísérelt a fiatal fiúra lőni. Ez azonban nem sikerült, a tettes nem tudta elsütni a fegyvert.

Rendőrök vezetik G. Zoltánt a gödöllői rendőrkapitányságon 2020. augusztus 16-án.

Rendőrök vezetik G. Zoltánt a gödöllői rendőrkapitányságon 2020. augusztus 16-án.Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az elkövetők ekkor arra szólították fel az apát és fiát, hogy maradjanak tőlük távol, amíg a puskát egy gödörbe temetik, majd autóba ültek és elmenekültek a helyszínről.

A Pest megyei nyomozók a bejelentést követő pár órán belül azonosították és lakásukon elfogták a két férfit. A 31 éves kerepesi G. Norbertet, valamint a 38 éves kistarcsai G. Zoltánt őrizetbe vették és velük szemben emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt indítottak eljárást.

Kapcsolódó hírek