Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Megrövidítené a kormány a diákok nyári szünetét

Első osztályos diákok és tanítónőjük az osztálytermükben a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanévnyitója után 2020. augusztus 31-én. 
Első osztályos diákok és tanítónőjük az osztálytermükben a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanévnyitója után 2020. augusztus 31-én.  Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Egy csütörtökön megjelent rendelettervezet alapján hosszabb téli és tavaszi, de rövidebb nyári szünettel számol a következő tanévre a kormány – írja a Telex.

A tervek szerint a következő tanév 2023. szeptember 1-jén, pénteken kezdődne, míg az utolsó tanítási nap 2024. június 21-én, ugyancsak pénteken lenne.

Az őszi szünet október 28-ától november 5-éig tartana, a téli szünet pedig a 2022/23-as, „rezsiár-emelkedéssel sújtott” tanévhez hasonlóan a korábban megszokottnál hosszabb lesz: a tervezet szerint a téli szünet első napja 2023. december 21. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap 2024. január 8. (hétfő) lenne.

A megszokottnál szintén hosszabb tavaszi szünet első napja a tervek szerint március 29-én kezdődne, az első tanítási nap pedig húsvéthétfő után egy héttel, április 8-a lenne.

A tervezetet augusztus 6-ig még véleményezhetik, utána alakul majd ki a tanév végleges rendje.

Kapcsolódó friss hírek