Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Tornádó volt Kaposvárnál, Nagyváradot szupercella verte szét

A keddi vihar pusztítása Nagyváradon.
Fotók: Facebook/MetNet/Meteoplus

Pusztító viharok vonultak át kedden a Kárpát-medence fölött, nyomukban helyenként jelentős anyagi károkkal. Kaposvár közelében felhőtölcsér ért földet – jelentette az Időképnek egy olvasó.

Az észlelő szerint a tölcsér 19 óra 43 perc körül jelent meg, és néhány percig volt látható. A MetNet fotókat is megosztott a jelenségről:

Cuki kis EF0-ás tornádó volt Dombóvárnál! 🌪🌪Balázs91 fényképei! Köszönjük!

Posted by MetNet on Tuesday, July 25, 2023

Nagváradon fákat tépett ki, tetőket rongált meg a vihar

A Nagyváradon végigsöprő vihar kedden fákat tépett ki gyökerestől, tetőket rongált meg, villanyoszlopokat döntött ki. Bihar megye több városában és Kolozsváron is jelentős a kár.

Az MTI híre szerint a kedd délutáni vihar után a Partium és Erdély több városában is a katonai tűzoltók bevetésére volt szükség. A viharos erősségű szél a legnagyobb kárt Nagyváradon okozta: számos fát gyökerestől kitépett, épületekről szedte le a pléhtetőt, napelemeket, cserepeket, több építmény alumíniumlemezeit leszakította – írja az Ebihoreanul.

Nagyvárad a szupercella pusztítása után, mintha háború lett volna…Forrás: Meteoplus

Posted by MetNet on Tuesday, July 25, 2023

A lap szerint az úttestre kidőlt fák miatt a város szinte teljes területén szünetel a gépkocsiforgalom, ezek számos parkoló autót is tönkretettek. Az alig tíz percig tartó viharos időjárásnak sérültje is van, egy személyt kórházba szállítottak.

A tornádószerű vihar a határ menti megye több városán végigsöpört, Nagyszalontán, Margittán és Élesden is a katonai tűzoltók bevetésére volt szükség. Kolozsváron is fákat döntött ki, tetőket rongált meg az erős szél, áldozatok nincsenek – közölte a vészhelyzeti felügyelőség.

Kapcsolódó friss hírek