Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Csak a gaz nő a csákvári gombatermesztő üzemben, az uniós pénzzel állítólag „megléptek”

A 2019 óta ígért csákvári „gombaüzem“.
A 2019 óta ígért csákvári „gombaüzem“. Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Csákvár kereszténydemokrata önkormányzati képviselője 277 millió forint EU-s támogatást kapott 2019-ben egy gombatermesztő üzemre – írja Hadházy Ákos, megjegyezve: Zolnai Sándor egyébként a város Pénzügyi és Jogi Bizottságának is az elnöke, és az „üzem“ azóta sem készült el.

Hadházy még márciusban felhívta a képviselőt, aki állítólag azzal magyarázta a dolgot, hogy az általa megbízott kivitelező „átvágta” őt és „meglépett a pénzzel”. Azt is mondta, hogy mindent meg fog tenni, hogy a projekt megvalósuljon, és ez szerinte sikerülni is fog a legvégső lehetséges, 2023. december 31-i határidőre.

Hadházy most újra megnézte a helyszínt, de a független parlamenti képviselő kétli, hogy tartanák a határidőt, ugyanis március óta „gyakorlatilag alig történt változás, az aljzat elsimításán kívül”. Posztja szerint Zolnai akár igazat is mondhatott arról, hogy nem ő, hanem a kivitelező lépett le a pénzzel, a kérdés azonban akkor is fenn áll:

miért fizette ki neki előre a pénzt akkor, ha még sehol nem tartott az építkezés?

Hadházy azt is írta, a legnagyobb probléma ezzel az „üzemmel“ szerinte az, hogy „semmi nem lenne rendben akkor sem, ha vígan növekednének ott a gombatelepek”. Ugyanis ez is egy olyan eset, amikor a tűzhöz közel álló politikus kap horribilis mennyiségű pénzt – fogalmazott a képviselő.

Ez kérem egy gombatermesztő üzem, amire Csákvár kereszténydemokrata önkormányzati képviselője 277 millió forint EU-s…

Posted by Hadházy Ákos on Monday, July 24, 2023

Kapcsolódó friss hírek