Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Ez lehetett a legnagyobb hazugság Orbán Viktor tusványosi beszédében

Tusnádfürdő, 2023. július 22.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő előadást tart a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 22-én. Mellette Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j).
Tusnádfürdő, 2023. július 22. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő előadást tart a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 22-én. Mellette Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Szombaton megtartotta szokásos propagandabeszédét Orbán Viktor a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos), az erdélyi Tusnádfürdőn.

A miniszterelnök többek között arról beszélt, hogy a világpolitikai folyamatok Kínának kedveznek, az Amerikai Egyesült Államok folyamatosan visszaszorul, valamint a jelenlegi folyamatok Ázsia és Kína számára előnyösek, legyen szó gazdaságról, technológiai fejlődésről vagy éppen katonai erőről.

Az Orbán hűbérúri rendszerét is pénzelő Európai Unió mocskolása sem maradhatott ki, a magyar kormányfő szerint az EU gazdag és gyenge, szorongás gyötri és bekerítve érzi magát. Orbán Viktor az uniót egy kiöregedett bokszbajnokhoz hasonlította, aki mutogatja a bajnoki öveit, de többet már nem akar bemenni a szorítóba. „Mindebből egy gazdasági, politikai és kulturális gettóba való zárkózás következik” – magyarázta.

Beszélt még hazánk „fényes gazdasági sikereiről” is: Orbán Viktor állítása szerint a hazai gazdaság összteljesítménye 13 év alatt megháromszorozódott – 27 ezer milliárdról 80 ezer milliárd forintra nőtt –, és 2030-ra az a cél, hogy 160 ezer milliárd forintos GDP-nk legyen.

Hadházy Ákos erre a Facebook-oldalán reagált: mint írja, sok hazugságot és csúsztatást tartalmaz Orbán beszéde, de mind közül ez utóbbi „az egyik legszánalmasabb”.

A független képviselő ugyanis rámutatott:

„a miniszterelnök forintban számol, így ez az eredmény leginkább a forint romlásának és így az inflációnak köszönhető. Ha dollárban nézzük a GDP-t (ahogy a világon mindenki így nézi), akkor 2010 óta a növekedés csak 35 százalékos”.

Ráadásul a környező országokhoz képest sem állunk jól, Romániában ugyanennyi idő alatt 77 százalékkal, Lengyelországban 44 százalékkal, Csehországban 39 százalékkal nőtt a GDP – magyarázta a Világbank adatai alapján Hadházy.

Valamiért a teljes sajtó tele van Orbán Viktor mai hazugságaival és aljasságaival. Mindenre nem lehet reagálni, emeljük…

Posted by Hadházy Ákos on Saturday, July 22, 2023

Kapcsolódó friss hírek