Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Vádat emeltek az újbudai rendőrgyilkos ellen, ez várhat rá

Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 13-án virradóan.
Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 13-án virradóan. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Központi Nyomozó Főügyészség vádiratot nyújtott be a Fővárosi Törvényszéken az ellen a férfi ellen, aki január 12-én kioltotta egy rendőr életét, kettőt pedig késsel megsebesített a Főváros XI. kerületében – jelentette be a KNyF főügyésze szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Fürcht Pál közölte: az ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen, egyben – a vádlott kóros elmeállapotára tekintettel – indítványozta kényszergyógykezelésének elrendelését.

Emlékeztetett arra: a férfi a rendőri intézkedés során egy 17 centiméter pengehosszúságú tőrrel mellkason szúrta Baumann Pétert, aki ennek következtében hősi halált halt. Egy másik rendőrt a vállán, harmadik társukat pedig a combján szúrta meg a tettes.

Kapcsolódó friss hírek