Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Eltemették Baumann Pétert, az Újbudán meggyilkolt rendőrt

RövidenRöviden
Eltemették Baumann Pétert, az Újbudán meggyilkolt rendőrt
Fotó: police.hu

Katonai tiszteletadás mellett kísérték utolsó útjára a január 12-én Újbudán meggyilkolt Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Mátészalkán.

A temetésen Pintér Sándor belügyminiszter mellett Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár, Balogh János országos rendőrfőkapitány és helyettesei, valamint a vármegyei rendőrfőkapitányok és a társszervek vezetői fejezték ki részvétüket.

A ravatalnál a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai és a teljes rendőri állomány nevében Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás vezérőrnagy búcsúzott. A főkapitány beszédében a fiatal rendőr életét felidézve kiemelte, Baumann Péter személyében nemcsak egy nagyszerű embertől búcsúznak, hanem egy olyan rendőrtől is, akinek közismert volt a hivatás iránti elkötelezettsége.

Azt mondta, Baumann Péter barátságos, kedves személyiségének köszönhetően gyorsan beilleszkedett, kollégáival kiváló kapcsolatot alakított ki, szolgálati helyéhez rendkívüli mértékben kötődött. Pozitív életszemlélete, kisugárzása által rövid idő alatt számos barátra tett szert, életre szóló baráti kapcsolatai szövődtek – emlékezett Terdik Tamás.

„A mi szemünkben az intézkedő rendőrök, Baumann Péter főtörzsőrmester, Dobos László törzszászlós és Kállai László főtörzszászlós, hősök. Hősies helytállásuk nélkül civil életek kerültek volna veszélybe”

– fogalmazott a főkapitány.

https://www.youtube.com/watch?v=0x-2N3iUFIA

Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy temetésével egyidőben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a szolgálati autókon a kék lámpát és a szirénát, hogy így emlékezzenek és tisztelegjenek az elhunyt rendőr emléke előtt.

A BRFK XI. kerületi körzeti megbízottja január 12-én szolgálatteljesítés közben vesztette életét, miután egy késes támadó halálosan megsebesítette.

A főtörzsőrmestert Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá léptette elő.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Gyurcsány megszólalt, súlyos dolgot borított a rendőrségről

Börtönbe kerülnek a hajléktalanokat rugdosó, alázó mohácsi rendőrök

Kóros elmeállapota miatt felmentették az újbudai rendőrgyilkost, „csak” kényszergyógykezelést rendelt el a Fővárosi Törvényszék

Távoltartást kért korábban a Tamásiban meggyilkolt nő, a bíróság nem találta megalapozottnak, ezután a férje megölte

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Az ügyészség úgy tudja, nem tűntek el iratok „az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben”