Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Így lesz meg jogtisztán minden fontos irodai szoftver a számítógépeden

Így lesz meg jogtisztán minden fontos irodai szoftver a számítógépeden

Az irodai szoftverek ma már megkerülhetetlenek. És ez nemcsak az irodai munkavégzésre igaz, hanem gyakorlatilag minden más területen is. Igen, még otthonra is! Ebben a cikkben megnézzük, hogy miért ennyire elterjedtek, kik használják őket, és hogy hogyan tudod te is megszerezni őket jogtisztán, megfizethető áron.

Az irodai szoftvereket mindenki használja!

Nem kérdés, hogy az operációs rendszereken kívül ezek azok a programok, melyeket talán a legtöbbször telepítünk a számítógépünkre. Ma már ennyire alapnak számítanak. Nem véletlenül lehet őket sok helyről, akár már online is beszerezni. Elég, ha megnézed a PC Aréna Microsoft Office szoftver kínálatát.

Természetesen az irodai munkák során nap mint nap használjuk őket, ugyanakkor ma már a mindennapjaink részévé váltak. A fiatalok a házi feladathoz használják őket, a munkakereséshez az önéletrajzunk összeállításához is ezeket vesszük elő, de akár a család költségvetését is megtervezhetjük egy ilyen irodai szoftverrel.

Milyen irodai szoftverekről érdemes tudni?

Manapság a Microsoft a legnagyobb irodaiszoftver-fejlesztő cég a világon. Az Office csomagban több olyan kiváló program is helyet kapott, melyek ma már beépültek a hétköznapokba épp úgy, mint maga a Windows operációs rendszer, melyet szintén ez a cég fejleszt.

A két legismertebb közülük természetesen a Word, valamint az Excel.

Előbbi egy kiváló szövegszerkesztő, mellyel számos dokumentumot készítünk az életünk során, legyen szó akár csak egy beadandóról vagy az önéletrajzunkról. Írók és költők is használják, és bár nem egy kiadványszerkesztő, de akár linkelt tartalomjegyzékkel is ellátott kéziratok is készülhetnek benne. Akár teljes oktatási anyagok összeállításához is kiváló funkciókat tartalmaz, így az oktatásban, valamint a munkahelyeken is jó hasznát veszik.

A Microsoft Excel egy táblázatkezelő, mellyel nagyszerű dolgokat készíthetünk. Nyilvántartásokat vagy akár teljes raktárkészlet-kezelőket is. De ha pár adatból egy látványos diagramra van szükséged, azt is elkészítheted, ahogy kimutatásokat és statisztikákat is. Nagyszerű választás például a saját magad vagy a teljes családod költségvetésének (főleg kiadásainak) elemzésére, menedzselésére.

Ezek mellett érdemes megemlíteni a PowerPointot, mellyel prezentációkat készíthetsz. Ez jól jön az iskolában és a munkahelyen is. A OneNote jegyzetelésre, az Outlook e-mailezésre és naptárkezelésre megfelelő. Ezek mellett a legismertebb Microsoft Office csomag, a 365 irodai változata tartalmazza még a Publisher kiadványszerkesztőt, az Access adatbázis-kezelőt, a Forms űrlapkészítőt és a Teams, videóhívásra alkalmas szoftvert is. Továbbá OneDrive felhő tárhelyet és Skype-ot is.

Irodai szoftverek jogtisztán és olcsón?

A PC Arénához hasonló cégek, akik Microsoft Authorized Refurbisher Partnerek, a felújított számítógépeikre, laptopjaikra kedvezményes áron telepítik ezeket a programokat. Ha a használt piacról választasz gépet magadnak, nem érdemes kihagyni ezt a lehetőséget!

Kapcsolódó friss hírek