Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Mi történt? Távozhat Pintér Sándor a Belügyminisztérium éléről

Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én.
Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Egy ideje Pintér Sándor közvetlen környezetében is beszédtéma, hogy a belügyminiszteri poszton változás várható, utódként pedig legújabban Gulyás Gergely nevét emlegetik – írja a HVG-ben Dezső András. Az oknyomozó újságíró szerint Orbán és Pintér között már „korántsem felhőtlen a viszony”.

Kormányközeli forrásokból származó információk alapján a belügyminiszter hónapokon belül távozhat a posztjáról.

A cikk emlékeztet: már a 2022-es választások előtt is terítéken volt, hogy ha nyer a Fidesz, akkor Pintérre nem tartana igényt az új kormányban Orbán. Végül maradt, mert noha a koránál fogva valóban nyugdíjba vonulhatott volna, a belügyminiszternek állítólag „neki esze ágában sem volt” távozni.

„Ám a maradásnak ára is van, ez az oka annak, hogy Pintér két olyan területet (az oktatást és az egészségügyet) is a nyakába kapott, ami felér egy halálos politikai ítélettel”

– írja Dezső, megjegyezve: Pintér sosem volt tagja a Fidesznek, mégis a kilencvenes évek óta ugyanaz a miniszteri szék várta minden Orbán-kormányban. Úgy hírlik, saját klientúrája van, amely ugyanakkor hozzá hasonlóan megkopott, kiöregedett. A magánbiztonsági piacon viszont – ahol régóta komoly befolyása van – elindult egy NER-es fiatalító terjeszkedés.

Pintér Sándor utódjaként állítólag Gulyás Gergely neve merült fel.

Kapcsolódó friss hírek