Bűnügy

Itt a közeli videó Robert Fico lelövéséről

Baleset

A Magyar Honvédség ezredese volt az M1-es autópályán történt csütörtöki horrorbaleset áldozata

Belföld

Közleményben fakadt ki a közmédia Magyar Péterre

Nincs vége: vörös riasztást adtak ki, 110 km/órás széllel, jéggel jöhet a következő zivatarrendszer

Zivatarfelhő Nagykanizsa felett 2023. június 23-án este.
Fotó: MTI/Varga György

Alig, hogy átsöpört rajtunk egy brutális zivatarlánc, számos fennakadást okozva a vasúti közlekedésben, az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint már jön is az utánpótlás.

Figyelmeztetésük szerint csütörtökön legkésőbb a déli órákig északkelet felé távoznak a reggel kialakult zivatarok, ebben a legerősebb cellákat viharos széllökés (60-80 km/h-nál erősebb), felhőszakadás (20-25 mm-nél több csapadék), valamint jégeső (2 cm) kísérheti.

Első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetés él július 13-án a várható heves viharok miatt.

Első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetés él július 13-án a várható heves viharok miatt.Forrás: met.hu

A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint ma a délutáni órákban nyugat, délnyugat felől érkeznek zivatarok. A leghevesebb zivatarok várhatóan rendszerbe szerveződve vonulnak majd a déli megyékben keleti irányba. Késő estére északnyugat felől már nagyobb területen stabilizálódhat a légkör. Péntek hajnalban a zivatarok kelet felé hagyják el az országot. A meteorológusok figyelmeztetnek:

a legintenzívebb cellák környezetében nagyméretű jég (néhol 5 cm vagy annál nagyobb átmérőjű), szélvihar (80-100 km/órás, helyenként 100-110 km/órás), illetve felhőszakadás (kb. 20-40, néhol 50 mm-t meghaladó csapadékmennyiség) is lehetséges.

Csütörtökön ugyanakkor mérséklődik végre a nappali felmelegedés, a déli megyékben várható már csak 25 fok feletti, délkeleten néhol 27 fok feletti napi középhőmérséklet várható, pénteken pedig már mindenütt 25 fok alatti középhőmérsékletekkel kell számolni.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!