Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

12 milliós bírságot kapott a Líra, mert nem csomagoltak be egy „homoszexualitást megjelenítő” könyvet

12 milliós bírságot kapott a Líra, mert nem csomagoltak be egy „homoszexualitást megjelenítő” könyvet
Fotó: Facebook/Líra Könyv

Alig, hogy a NER megvette magának a Libri Csoportot, a konkurens Líra Kft.-re máris lecsapott az államhatalom: tizenkétmillió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki a cégre a homofób „gyermekvédelmi törvény” ürügyén.

A Budapest Főváros Kormányhivatala csütörtökön azt írta, a kormányhivatal a cég által üzemeltetett könyvesboltokban vizsgálta a Heartstopper – Fülig Beléd Zúgtam (Szívdobbanás) című kiadványok forgalmazási körülményeit.

„A vizsgálat megállapította, hogy az érintett könyvek homoszexualitást jelenítenek meg, ennek ellenére a gyermekeknek szóló, ifjúsági irodalom körébe sorolt könyvek között helyezték ki azokat, és forgalmazásuk sem zárt csomagolásban történt”

– ismertették a könyvégetéstől már csak néhány lépésre álló fideszes hivatalnokok.

A kormányhivatal az elkövetett jogsértés miatt szabta ki a fogyasztóvédelmi bírságot, és kötelezte a céget a jogszerű forgalmazás biztosítására.

A gyermekek védelme érdekében Budapest Főváros Kormányhivatala minden esetben szigorúan fellép a jogszabályokat be nem tartó vállalkozásokkal szemben – magyarázták a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek