Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Szép álmokat a tökéletes ágyon!

Szép álmokat a tökéletes ágyon!

Mindenki tudja, hogy az egészség megőrzésének és javításának egyik feltétele az elegendő mennyiségű és minőségi alvás, és hogy ebben a körülményeknek, így az ágynak is mekkora szerepe van.

A megfelelő alátámasztást és kényelmet nyújtó matrac elsődleges fontosságú, ahogy a legintimebb helyiség, a hálószoba tájolása, kialakítása is fontos tényező a pihentető, jó alvás érdekében. Ennek tükrében belátható, hogy egy jó matrac megéri a beruházást, azonban mivel a kínálat óriási, a választásnál körültekintőnek kell lenni. Az alvási problémák egy része kiküszöbölhető egy megfelelő ágy segítségével. Hogyan válaszd ki a tökéletes alvóhelyet magadnak? Ebben kívánunk segítséget nyújtani cikkünkkel.

Ints búcsút az alvási problémáknak!

Mielőtt belemerülnél az új ágy vásárlásának rejtelmeibe, íme néhány tipp, amit érdemes szem előtt tartani, hogy mit ne tegyél. A Dublino Home-nál ágyakat és hozzájuk illő jó minőségű matracokat is találsz.

Ha még csak most kezdtél matracot keresni, valószínűleg észrevetted, hogy a lehetőségek száma szinte végtelen, így érdemes lehet első körben matractípusokban gondolkodni. A rugós matracok a legismertebbek, de az átlagon felüli testkontúrozást biztosító hab, a csúcsminőségű rugózást és tartósságot kínáló latex és a hibrid megoldások is igen népszerűek. Amennyiben hát- vagy derékfájással küzdesz, különösen figyelj az ideális matrac kiválasztására!

Ágyvásárlási kisokos

Az ágy az egyik legfontosabb bútordarab otthonunkban, ez az, amin kipihenjük a mindennapok fáradalmait. Az ágyvásárlás a legtöbbünk számára általában egyszeri beruházás. Egy jól megtervezett és kényelmes ágy terápiás hatással lehet a testre, az elmére és a lélekre, ezzel szemben egy elhamarkodottan kiválasztott, rossz minőségű vagy nyikorgó ágy negatívan befolyásolhatja az egészségünket és mindennapjainkat. Ezért időt kell szánni arra, hogy a rendelkezésre álló ágytípusok közül a tökéleteset válasszuk.

Alapvetően ágyneműtartós és ágyneműtartó nélküli típusok közül válogathatunk, vásárolhatunk komplett ágyat, illetve külön ágyalapot, keretet és háttámlát, valamint az ehhez illeszkedő matracot vagy matracokat.

A jó matracon sok múlik

A kényelem szubjektív, de a matrac keménységi szintje, a testsúly és a szokásos alvási pozíció segíthet a tökéletes darab megtalálásában. Választás előtt érdemes lehet kipróbálni valamennyi típust, hogy fel tudd mérni, melyik komfortos a számodra.

Dupla ágy esetén az is eldöntendő kérdés, hogy egy dupla vagy két különálló matracot vásároljunk-e. Mindenkinek mások az alvási szokásai, mást érez komfortosnak, illetve más problémákkal küzd, amire a matrac megoldást jelenthet. Érdemes erre is gondolni, amikor a tökéleteset szeretnéd megtalálni.

A nyugodt, pihentető alváshoz a megfelelő ágy és a matrac kiválasztása jelenti az alapot, azonban a kellemes hőmérséklet és légkör, a megfelelő szellőzés megteremtése is fontos tényező az otthonos, hívogató, jó alvást biztosító hálószoba kialakításához.

Kapcsolódó friss hírek