Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Baleset

Gázolt a vonat Kecskemétnél

Belföld

Újra kiment a fényre Orbán Viktor, most itt bukkant fel nagy titokban, egy marék ember előtt

Hogyan tisztítható az üzletek légtere?

Hogyan tisztítható az üzletek légtere?

A bevásárlóközpontokban, a vevőszolgálati irodákban, a zsúfolt üzletekben nagyon sok ember fordul meg, éppen ezért ilyen helyeken jobban ki vagyunk téve a különféle vírusok támadásának. Az épület- és üzlettulajdonosok feladata, hogy a lehető legbiztonságosabb környezetet teremtsék az ügyfelek számára. De milyen technológiák segíthetnek nekik ebben?

A következő cikkben a légtér-fertőtlenítés egyik speciális módjáról olvashat bővebben.

Miért kedveznek a zsúfolt helyek a baktériumoknak?

Ott, ahol sok ember van jelen, a betegségek is könnyebben terjedhetnek. Régen csak az őszi-téli influenza időszak adott okot az aggodalomra, ám a Covid-19 járvány megjelenése mindenkit óvatosságra intett. A Hollandimpex légtisztító készülékei a légtér csírátlanításában segédkeznek, aminek köszönhetően tömegek kerülhetik el a komolyabb fertőzéseket.

A zárt légtér kedvez a vírusoknak, baktériumoknak, mivel ebben a közegben azok könnyen szaporodnak és terjednek tovább. Az ilyen környezetben kilélegzett kórokozók még egy ideig életképesen keringenek a levegőben és fertőzőképesek is. Éppen ezért, olyan eszközöket kell bevetni ellenük, amelyek a DNS szerkezetüket támadják meg.

Az UV-C fény fertőtlenítő hatása

A germicidlámpa 253,7 nm-es sugárzással pusztítja el a légtérben szálló mikrobákat, baktériumokat, gombákat és a penészt.

Ez a módszer kíméli a környezetet, nem kell vegyszerekkel dolgozni és melléktermék sem keletkezik. A közvetlen UV-C sugárzás azonban árthat az egészségünknek, mivel káros a szemre és bőrre nézve is.

De akkor hogyan hasznosíthatjuk ezeket a produktumokat? – tehetjük fel magunkban joggal ezt a kérdést. Beszerezhetünk zárt rendszerű készülékeket.

A légtisztító készülékek jellegzetességei

A zárt rendszerű UV-C lámpás levegő fertőtlenítő berendezéseket folyamatosan a nap 24 órájában használhatjuk emberek jelenlétében is.

A minőségi termékre tökéletes példa a Vigor Plus légtisztító, amely többféle funkcióval teszi kényelmessé a besugárzást. A készüléket az allergiában, asztmában szenvedőknek ajánljuk, ugyanakkor azoknak is, akik szeretnének egészségesebb levegőt teremteni a környezetükben. A készülék kiválóan alkalmas még a szagsemlegesítésre, a szmog, a finompor, a dohányfüst megszüntetésére és baktériumok megtelepedésének meggátolására.

Ezzel szemben a szabadonsugárzó lámpatestekkel már óvatosan kell bánni! Csak akkor lehet használni ezeket, amikor senki sem tartózkodik az besugárzott helyiségben.

Az üzletek levegőjének frissen tartása tehát higiéniai szempontból igencsak fontos, de szerencsére az UV-C lámpás technológia jól hasznosítható ezen a területen.

Kapcsolódó friss hírek