Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Pofátlan beszélgetésben mosdatták az Árpád hídi gyilkos gázolót az RTL-en

Részlet RTL Reggeli című  műsorából.
Részlet RTL Reggeli című műsorából.

Az RTL Reggeli című bulvárműsorának vendége volt Giltner Attila, a Magyar Gyorsulási Szövetség elnökhelyettese, akit a szombat hajnali Árpád hídi baleset kapcsán kérdezgettek a műsorvezetők.

„A férfiaknak van, hogy ki kell élniük magukat, és kicsit oda kell taposni”

– kezdte mindjárt Nádai Anikó a kedélyes beszélgetést, nem különösebb tekintettel arra, hogy „a férfiak” éppen halálra gázoltak egy vétlen biciklist.

Giltner a műsorban arról magyarázott, hogy bizonyos autómárkák nyugaton már vezetéstechnikai tréningek mellett adják át az autókat (mintha a szándékolt gyorshajtás, a gyorsulási verseny a hajnali Árpád hídon nem emberi döntés kérdése lenne, hanem csupán kellett volna még egy kis tréning a pilótának). Meg is jegyezte: lehetne egy olyan kezdeményezés, hogy bizonyos lóerő felett vezetéstechnikai tréninget kapjanak a sofőrök.

Az „elnökhelyettes” ezután kibökte, hogy közvetett módon ismeri a „balesetben megsérült Mercedes vezetőjét” (így fogalmaz az RTL.hu). Majd a „sas nem vadászik légyre” mondásból levezette, hogy szerinte inkább valamilyen hiba történhetett, mert azt nem tartja logikusnak, hogy egy 600 lóerős Mercedes egy gyengébb BMW-vel versenyezzen.

„Vagy technikai probléma, vagy útprobléma, vagy valami más történt abban a pillanatban, ami miatt a sofőr elveszítette az irányítást az autó felett, mert egyébként ezek a járművek tele vannak biztonsági eszközökkel”

– mentegette „sporttársát” Giltner, elárulva, hogy a méregdrága autó a törések alapján akár 200 km/órás sebességgel is mehetett.

A műsor hátralevő részébe belefért még egy közelgő gyorsulási verseny promója, Nádai Anikó pedig jóízűen felnyerített azon, hogy most már nem csak a benzines, hanem „az elektromos meghajtású autók is potenciális gyilkológépek”.

Kapcsolódó friss hírek