Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Fideszes képviselő az akkugyár miatt fanyalgóknak: önök kérték!

Ács települést is mérgezné a kormány, a nyolcfős képviselőtestületéből öten már lemondtak.

Czunyiné dr. Bertalan Judit.
Czunyiné dr. Bertalan Judit. Fotó: Facebook/Czunyiné dr. Bertalan Judit.

Hosszú levélben magyarázza az ácsiaknak Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője, hogy miért jó nekik a nyakukba rakott akkumulátor katódgyár.

Szijjártó Péter a múlt héten jelentette be, hogy újabb akkugyáras üzletet zsírozott le Magyarországnak. Ezúttal a Komárom-Esztergom megyei Ács lakossága kap mérgező üzemet a kínai Huanyou Cobalt 520 milliárd forintos óriásberuházásával. A hivatalos közlés szerint 900 „új munkahely” is létesül a gyárban (amit minden bizonnyal vendégmunkások fognak betölteni).

Az üzem ellen máris heves tiltakozás kezdődött, az Euronews értesülései szerint Ács nyolcfős képviselőtestületéből öten le is mondtak. Mindezek ellenére a polgármester kitart amellett, hogy az üzemre szüksége van a településnek, és a megyei portálon is megjelent egy propagandacikk a kedélyek lehűtésére.

Ennél is messzebb ment Czunyiné Bertalan Judit fideszes országgyűlési képviselő, aki egészen cinikus üzenetet juttatott el az ácsi postaládákba.

A „Közlemény” címmel ellátott irományban a fideszes képviselő hosszasan sorolja, hogy a beruházás miért biztonságos, illetve miért nincs szükség aggodalomra. Homályosan utalgat valamiféle ellenzéki hangadókra, majd erős csúsztatással azt állítja, ezt a beruházást a helyiek akarták:

„A most hangadó tiltakozók és rágalmazók akkor azt kérték, jöjjön Ácsra is valami nagyberuházó, ne csak Komáromba, jelöljön ki a kormány beruházási célterületet, hogy a város pénzügyileg is stabil legyen. Most itt van”

idézi a Telex Czunyiné ácsiakhoz írt levelét, mely ezek szerint nem tesz különbséget „beruházás” és „mérgező beruházás” között, örüljenek a jobbágyok, hogy dolgozhatnak.

Kapcsolódó friss hírek