Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Orbán Balázs visszaszólt Azahriahnak, aki tőle idézett egyik új dalában

Ebből így nem lesz év előadója díj az MTVA-nál…

Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második nemzetközi médiakonferenciáján 2023. január 25-én. A Konferencia a publikálás jövőjéről című kétnapos tanácskozáson három kontinens tizenhárom országából érkező negyven előadó osztja meg gondolatait kilenc panelbeszélgetés keretében a médiapiac helyzetéről.
Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második nemzetközi médiakonferenciáján 2023. január 25-én. A Konferencia a publikálás jövőjéről című kétnapos tanácskozáson három kontinens tizenhárom országából érkező negyven előadó osztja meg gondolatait kilenc panelbeszélgetés keretében a médiapiac helyzetéről. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Orbán Balázs szavaival kezdődik Azahriah (Baukó Attila) Four moods 2 című dala, ami egy hónap alatt már több mint 1,3 millió megtekintésnél jár a Youtube-on.

A 21 éves zenész Orbán Balázsnak egy januári, nemzetközi MCC-médiakonferencián elhangzott beszédéből idézte az elhíresült részletet, miszerint

„aki uralja egy adott ország médiáját, az eldönti, hogy ki uralja az adott ország gondolkodását, és ezen keresztül, hogy ki uralja az adott országot”.

Ha már ekkora siker lett a nóta, a Blikk úgy gondolta, megkérdezi a miniszterelnök tanácsadóját arról, hogy mit szól mindehhez.

„Nyilvánvaló, hogy a művész úr mindig is jobb volt szövegírásban, mint szövegértésben, de ettől függetlenül sok sikert kívánok neki a továbbiakban is!”

– üzente Orbán Balázs a fiatal előadónak.

Nem ez volt az első eset, ami arról árulkodik, hogy Orbánék sem humorban, sem nagyvonalúságban nem képesek előrelépni. Emlékezhetünk, néhány hete a Carson Coma brüsszeli koncertjét fúrták meg, gyaníthatóan az együttes kormánykritikusnak is értelmezhető dalszövege miatt.

Kapcsolódó friss hírek