Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Szijjártóék már Szarajevóban hergelnek Ukrajna ellen, és keverik a szart Putyin érdekében

Nem lenne jó, ha a Balkánon is veszélybe kerülne a béke, tolmácsolta Moszkva magyar hangja.

Szijjártóék már Szarajevóban hergelnek Ukrajna ellen, és keverik a szart Putyin érdekében
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Jól látható, hogy minden figyelem Kijevre irányul, „minden pénzt Ukrajnának adnak”, miközben „a magyarok” pontosan értik, hogy mekkora tragédiát jelentene Európának, ha a Balkánon is az instabilitás lenne az úr, és adott esetben veszélybe kerülne a béke – magyarázta aligha őszinte aggódással Szijjártó Péter Szarajevóban csütörtökön azután, hogy szakértők szerint a külügyér ruszki gazdája, Vlagyimir Putyin kavarhat a koszovói zavargások hátterében.

Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense beszélt arról korábban, hogy Oroszország érdeke is, hogy a figyelem elháruljon az ukrajnai háborúról. És ehhez Szijjártóék minden segítséget megadnak: a putyinista magyar kormány tagjai mostanában szinte hetente járnak a Balkánra „gyújtogatni”, Ukrajnát és az EU-t kutyázni.

Szijjártó ma Szarajevóban elmondta: Magyarország 300 millió forinttal támogatja Bosznia-Hercegovina „védelmi képességeinek fejlesztését”.

A Nyugat-Balkán stabilitásához két dologra van szükség: kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszédre és a gazdasági fejlődés adta nyugalomra. Mi mindkettőből kivesszük a részünket! Irány Szarajevó és Banja Luka!

Posted by Szijjártó Péter on Wednesday, June 21, 2023

Európa kiemelt érdeke, hogy az Ukrajnában zajló háború mellett ne érje még egy biztonsági kihívás, hiszen jelenlegi helyzetében a kontinens nem lenne képes arra, hogy két biztonsági típusú válságot is egyszerre sikerrel oldjon meg – magyarázta az orosz barátságrenddel kitüntetett fideszes.

Szijjártó szerint minden figyelem Kijevre irányul, „minden pénzt Ukrajnának adnak”. Miközben a magyarok pontosan értik, hogy mekkora tragédiát jelentene Európának, ha a Balkánon is az instabilitás lenne az úr, és adott esetben veszélybe kerülne a béke – tolmácsolta sajátosan csomagolva Putyin vágyát.

Kapcsolódó friss hírek