Baleset

Három halálos áldozata van az iváncsai akkumulátorgyár-építésnek

Bűnügy

Megölte ismerősét egy 30 éves férfi Budapesten

Közlekedés

Ingyenes lesz a tömegközlekedés januártól ebben a magyar városban

A Fidesz szerint Gyurcsányék veszélyeztetik a magyarok munkahelyét és bérét

Dobrev béremelési csomagot jelentett be, a Fidesz válaszul úgy értékelt: háború, migránsok, összeomlás.

RövidenRöviden
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője

Az egész dollárbaloldal háborúpárti, a magyarok munkahelyét és bérét Gyurcsányék háborúpártisága veszélyezteti – zagyválta a Fidesz a DK csütörtökön bejelentett ötpontos béremelési javaslatára válaszul.

„Az öt dolog, amit Gyurcsányék biztos hoznának, ha hatalomra kerülnének: háborút, megszorításokat, gazdasági összeomlást, munkanélküliséget és migránsokat” – írta a Fidesz közleményében.

Az őrjöngés előzménye, hogy Dobrev Klára csütörtökön arról beszélt: a Demokratikus Koalíció ötpontos béremelési csomagot készített.

A párt bevezetné az európai minimálbér-szabályozást. Emellett megerősítenék az oktatást, a szakképzést és a szakszervezetiséget, „mert jobb képzettséggel, erősebb érdekvédelemmel magasabb béreket lehet kiharcolni a munkahelyeken”.

A párt EP-képviselője arról is beszélt, hogy kidolgoztak egy, a „mainál sokkal igazságosabb”, a béremeléseket segítő adórendszert, ennek során különös figyelemmel voltak a kis- és közepes vállalatokat terhelő adókra.

A DK a jövőben csak azoknak a cégeknek adna állami és uniós támogatásokat, amelyek versenyképest fizetést adnak a dolgozóiknak – közölte Dobrev, aki szerint a kormány „iszonyatos mennyiségű” közpénzt költ el feleslegesen látványberuházásokra, politikusok és „fideszes kegyencek” fizetésére, „fideszes milliárdosok cégeinek gazdagítására”, valamint sok száz milliárdot „hazug propagandára”. A DK szerint viszont ezeknek a tételeknek a megszüntetésével több, mint 1780 milliárd forintot lehetne megtakarítani a költségvetésben, és így elő lehetne teremteni a fedezetet az ötpontos béremelési csomagra.

Ezek is érdekelhetnek

Manipulálták a számítást, hogy egy számjegyű legyen az infláció?

„A Fidesz vendégmunkástörvénye miatt magyar emberek veszítették el a munkájukat”

Kvíz: Ki mondta? Orbán Viktor vagy egy gyakorló elmebeteg?

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

Százból csak 6 fiatal dolgozna még 2033-ban is Magyarországon

„Faszagyerek, igazi államférfi” – ezek Orbán Viktor legjobb tulajdonságai a fideszesek szerint