Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Schobert Norbi beintett a GVH-nak, újabb kemény bírságot kapott

Schobert Norbi az RTL Fókusz 2021. december 8-i adásában.
Schobert Norbi az RTL Fókusz 2021. december 8-i adásában.

Megtévesztették a fogyasztókat a Norbi Update termékek hatásairól – állapította meg májusban a Gazdasági Versenyhivatal. A cég elismerte a jogsértéseket, és 40 millió forintos bírságot alkudott ki a GVH-val.

Az Index most úgy értesült, hogy Schobert Norbi, a Norbi Update feje részletfizetést kért és kapott a bírság kiegyenlítésére, de már az első részletet sem utalta át határidőre, így a GVH Versenytanácsának el kellett rendelnie a teljes bírságösszeg végrehajtását.

A lap azt is megtudta, hogy a hivatal szerint a vállalkozás a magasabb összegű bírság elkerülése érdekében vállalt megfelelési programot sem igazolta határidőben, ezért a GVH a megfelelési program végrehajtását is elrendelte.

A mulasztás súlyossága miatt a jogszabályi keretek közötti lehető legmagasabb, mintegy 23 millió forintos végrehajtási bírságot is kiszabtak a Norbi Update-re.

Schobert Norbit telefonon érte utol az Index, a fitneszguru azt mondta, nem szeretné kommentálni a GVH döntését. Ugyanakkor hozzátette, nem ért egyet azzal, hogy nem működött együtt a versenyhivatallal, illetve – állítása szerint – nem folytatta a fogyasztók megtévesztését, azaz a megfelelési programnak eleget tett.

Kapcsolódó friss hírek