Baleset

Három halálos áldozata van az iváncsai akkumulátorgyár-építésnek

Bulvár

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

Időjárás

Megszünteti a kormány az Országos Meteorológiai Szolgálatot

Kiakadt a DK a homárzabáló, magánrepülőző fideszesekre, akik most már állami kastélyokra is rátehetik a kezüket

RövidenRöviden
A törvénytervezet korábbi változatában név szerint is szereplő, egyik magánkézbe szánt felújított kastély, a bajnai Sándor-Metternich-kastély.
A törvénytervezet korábbi változatában név szerint is szereplő, egyik magánkézbe szánt felújított kastély, a bajnai Sándor-Metternich-kastély. Fotó: Facebook/Bajna, Sándor-Metternich-kastély hivatalos oldal

A fideszes oligarchák kastélyokkal urizálnak, hogy még messzebb kerüljenek a magyar nép megpróbáltatásaitól – erről a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője, az árnyékkormány szóvivője beszélt vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Kálmán Olga közlése szerint Lázár János minisztériumától származik az ötlet, hogy az eddig a magyar állam vagyonát képező kastélyokat ingyen fogják osztogatni a „fideszes kegyelteknek”, hivatalosan hogy hatékonyabban lehessen közcélokra hasznosítani az épületeket. Mintha bárki el tudná képzelni, hogy Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István nem nyaralónak vagy kastélyszállónak fogja használni azokat – jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus azt mondta: felháborító, hogy miközben az orbáni infláció okozta áremelések napról napra jobban sújtják a magyarokat, a fideszes oligarchák kastélyokkal urizálnak,

„magánrepülőget használnak, homárt esznek, rénszarvasra vadásznak a lopott közpénzből, most pedig kastélyokat kapnak, ingyen, miközben egy cseppet sem érdekli őket, hogyan élnek a tisztességes magyarok”.

Orbánék magukkal foglalkoznak, a Dobrev Klára vezette árnyékkormány az emberekkel: „mi azért dolgozunk, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek” – jelentette ki Kálmán Olga.

Június elején a Válasz Online írta meg, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium oldalán megjelent annak a törvénynek a tervezete, amely alapján ingyen kerülhetnek magánkézbe a milliárdokból felújított állami kastélyok. Ha a parlament elfogadja a jogszabályt, július 1-jén hatályba is léphet, és a pofátlanság netovábbja, hogy a jogszabály korábbi tervezetében még felsorolták azt a tizenkét kastélyt, amit magánkézbe adnak, a legújabb tervezetben viszont már benne sincs a lista, hanem általánosságban fogalmaz a szöveg a műemlékekről.

Ezek is érdekelhetnek

A kormány napjai meg vannak számlálva: Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

„Faszagyerek, igazi államférfi” – ezek Orbán Viktor legjobb tulajdonságai a fideszesek szerint

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

Kvíz: Ki mondta? Orbán Viktor vagy egy gyakorló elmebeteg?

Százból csak 6 fiatal dolgozna még 2033-ban is Magyarországon

„A Fidesz vendégmunkástörvénye miatt magyar emberek veszítették el a munkájukat”