Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Nincs vége, ma is másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt több megyére

Nincs vége, ma is másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt több megyére

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek késő délelőtt. A korábban Pest és Nógrád vármegyékre kiadott másodfokú riasztást pedig visszavonták.

A veszélyjelzés szerint Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye egyes járásaiban felhőszakadásra kell számítani, ott az intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Másodfokú riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt a meteorológiai szolgálatAz érintett területeken akár 50…

Posted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Friday, June 9, 2023

A meteorológiai szolgálat péntek délelőtt Pest és Nógrád vármegyékre is kiadott másodfokú riasztást a felhőszakadás veszélye miatt, de ezeket késő délelőtt visszavonták.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint pénteken és szombaton országszerte alkalmasak a légköri feltételek zivatarok kialakulásához, egy adott pont felett akár több alkalommal is előfordulhatnak. A zivatarokhoz tartozó fő kísérőjelenség továbbra is a felhőszakadás lesz. Rövid idő alatt 25-50, kisebb körzetekben akár 50 millimétert meghaladó mennyiség gyűlhet össze, erre – illetve a villámárvízre – az Északi-középhegység tágabb környezetében, az Alföld középső, nyugati részén, valamint a Dunántúl északkeleti megyéiben és a Duna mentén a legkedvezőbbek a feltételek. Szombaton a péntekihez képest kevesebb helyen valószínű 50 millimétert meghaladó mennyiség. Átmeneti viharos széllökés, jégeső sem kizárt a zivatarok környezetében. Éjszakára csökken a zivatarok száma, de teljesen nem szűnik meg a zivatartevékenység, főleg keleten lehetnek továbbra is aktív zivataros gócok.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten