Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Fotók a pusztításról; részleteket közölt a katasztrófavédelem a Gyöngyöstarjánban meghalt két emberről

Búvárral és hőkamerás drónnal keresték a villámárvíz két áldozatát.

RövidenRöviden
Fotók a pusztításról; részleteket közölt a katasztrófavédelem a Gyöngyöstarjánban meghalt két emberről
Fotók: Facebook/Gyöngyösi Kiss Anna (b), Robert Spisak(j)

A heves esőzések következtében kialakult villámárvíz Gyöngyöstarjánban két embert magával ragadott: az egyik áldozatot búvár, a másikat pedig hőkamerával felszerelt drón segítségével találták meg – számoltunk be róla az éjjel.

A katasztrófavédelem pénteki közleményben az áll, hogy az egyik áldozatot a patakmederből kilépő víz vitte magával, a másikat pedig egy szerteágazó pincerendszerbe sodorta a hirtelen lezúduló esővíz.

Két ember meghalt a heves esőzések következtében kialakult villámárvízben Gyöngyöstarjánban. Az egyiküket a…

Posted by Erbeszkorn Tamás gyöngyösi hírei on Friday, June 9, 2023

Az eltűnt embereket a katasztrófavédelem és a rendőrség nagy erőkkel kereste. A pincében rekedt bajbajutottat a katasztrófavédelem fővárosi búvárszolgálatának segítségével, a másik eltűntet a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónjával sikerült felkutatni.

Az egységek mindkét embert átadták a mentőknek, de az életüket már nem lehetett megmenteni.

Hatalmas károk keletkeztek a villámárvíz után Gyöngyöstarján több helyén. 🥲🥲

Posted by Gyöngyösi Kiss Anna on Friday, June 9, 2023

Csütörtökön a Mátraderecske, Ostoros, Bodony, Parád, Recsk, Gyöngyösoroszi és Gyöngyöstarján utcáin hömpölygő víz befolyt a pincékbe, kazánházakba, alagsorokba, garázsokba, és lakóházakat is veszélyeztetett. Tizenegy hivatásos, egy önkormányzati és hat önkéntes tűzoltóegység folyamatosan, házról házra járva szivattyúzta az ingatlanokból a felgyülemlett vizet.

Recsken az önkormányzat alkalmazottai a Tarna és a Balla-patak megemelkedett szintje miatt homokzsákokkal védekeztek a károk ellen, a Hunyadi úton a magas vízszint és a lemosódott sár miatt tizenhét ingatlanból negyvennyolc embert kellett kitelepíteni.

Nógrádban is ömlött a víz

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen be kellett avatkozniuk Nógrád vármegye tűzoltóinak is csütörtökön.

A legnagyobb károkat Pásztón okozta az eső, a városban több utcát elöntött a víz. A hegyoldalból leömlő, a vízelvezető árkokat elhagyó esővíz több családi ház kertjét és pincéjét is elárasztotta. Az egységek huszonkilenc ingatlan védelmében háromezerötszáz homokzsákot helyeztek ki a településen. A védekezésben kétszázötven helyi lakos is részt vett.

Elöntötte a víz Nógrád vármegyétFolyamatosan dolgoznak a tűzoltók a nagy mennyiségű csapadék miatt, ami ma az ország…

Posted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Thursday, June 8, 2023

A tűzoltóegységeknek több helyen elárasztott pincékből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, valamint kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk az úttestről. A rossz útviszonyok miatt a rendőrség több utcát lezárt a városban.

A károk elhárítása péntek reggel is folytatódott: a heves esőzés a vármegye más településein is munkát adott a tűzoltóknak.

Szuhán, Ecsegen és Szurdokpüspökin is lakóházak pincéi teltek meg esővízzel. A hivatásos egységek szivattyúk segítségével számolták fel a káreseteket.

Somogyban fák dőltek autókra

A csütörtök esti felhőszakadást követően Somogyban is kérték, húsz alkalommal a tűzoltók segítségét. Kaposváron egy társasház pincéjében egy méter magasan állt a víz, amit a tűzoltók szivattyúkkal távolítottak el. Majd órákon át az egyik Füredi úti áruház parkolójában dolgoztak a tűzoltók, megakadályozva, hogy a víz elárassza az üzletet.

Iharosberényben is lakóházakba tört be a víz. Karádon és Nagybajomban sikerült a tűzoltóknak megakadályozni, hogy az utcáról befolyjon a víz ingatlanokba. Öt esetben útra és személyautóra dőlt fákat távolítottak el a somogyi egységek.

Tolna, Komárom-Esztergom és Veszprém megye is kapott

Tolna vármegyében, Dombóváron garázsokat, alagsort és kazánházat öntött el a csapadékvíz csütörtökön, késő este. A helyi hivatásos tűzoltókat négy dombóvári, továbbá egy kapospulai utcába riasztották, ahol szivattyúk segítségével távolították el az esővizet.

A felhőszakadás és zivatar Komárom-Esztergom vármegyében főként a tatabányai hivatásos tűzoltóknak adott munkát péntek hajnalban. Öt esetben a felgyülemlett esővizet szivattyúzták a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói, de a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű, az úttesten lévő vízben elakadt személygépkocsi utasán is segítettek..

Tatán, a Fekete úton egy fa dőlt ki, elfoglalva mindkét forgalmi sávot. A tatabányai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be és megszüntették az útakadályt.

Veszprém külterületén egy fa a kerékpárútra dőlt, a veszprémi hivatásos egység távolította el.

A balatonfüredi Béke utcában egy fa ága lehasadt. A helyi önkormányzati egység avatkozott be.

A márkói Galagonya utcában az esőzés miatt egy nagy méretű medence szerkezeti fala megdőlt. Az épület pincéjét, ivóvíz- és szennyvízellátását, valamint a lakóépületet veszélyeztette. A veszprémi hivatásos tűzoltók támaszrendszert építettek, ezzel elhárították az omlásveszélyt – áll a katasztrófavédelem közleményében.

Ez is érdekelhet

Két ember meghalt a gyöngyöstarjáni villámárvízben

Halálos baleset történt Gyöngyöstarjánnál

Szélvihar és 28 fok várható húsvétkor – erre készülj!

16 megyére adtak ki veszélyjelzést – 80 km/órás szél, jég és viharok is jöhetnek

Zivatarokkal, viharos széllel érkezik egy hidegfront, kiadták a veszélyjelzést

A hét elején még fagyhat, aztán akár 26 °C sem kizárt – itt a friss előrejelzés!