Baleset

Traktorral felborult és meghalt egy férfi Baranyában

Közlekedés

Megszólalt a MÁV, miután az osztrákok levágták a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról

Bűnügy

Börtönőrök életveszélyesen megvertek egy fogvatartottat, őrizetbe vették őket

Rétvári „Cicero” Bence: háborús időkben a háborúból ki kell maradni!

RövidenRöviden
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. február 25-én.
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. február 25-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Háborús időkben a háborúból ki kell maradni és a magyarságért minden keretek között ki kell állni – egyszerűsítette le egy molylepke értelmi szintjéhez igazítva a világ bonyolultságát a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a zebegényi Trianon-emlékműnél vasárnap, a nemzeti összetartozás napján mondott beszédében.

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, arról magyarázott: akinek a határon túli magyarok nem fontosak, annak egy idő után a határon inneni magyarok sem fontosak! A magyaroknak mindig össze kell fogniuk, „nekünk mindig elsősorban a magyarokra kell gondolnunk, és minden magyarnak ki kell állnia minden magyarért” – fogalmazott az államtitkár.

Felidézte, hogy 103 éve a magyar vezetők nem álltak ki a magyarokért, hanem mások jóindulatára bízták, mi lesz a jövője az erdélyi, a kárpátaljai, a felvidéki, a délvidéki, a burgenlandi magyaroknak. „Ebből a történelmi leckéből nekünk tanulnunk kell” – figyelmeztetett.

Ezek is érdekelhetnek

Rétvári Bence: a baloldal továbbra is akadályozza a pedagógusok béremelését!

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Rétvári Bence úgy tudja, Brüsszel migránsgettót hozna létre Magyarországon

Rétvári Bence úgy tudja, sikerült megvédeni az emberek életét és vagyonát, csak éppen legkevesebb 2 milliárd a kár

Egyre többen vannak börtönben Magyarországon

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”