Gazdaság

Ukrajna levette az OTP-t a háborút támogatók listájáról, ezt üzente válaszul a magyar külügy

Baleset

Traktorral felborult és meghalt egy férfi Baranyában

Közlekedés

Megszólalt a MÁV, miután az osztrákok levágták a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról

Tüntetést tartottak Budapesten a végrehajtói maffia felszámolásáért

RövidenRöviden
Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, a Szikra Mozgalom képviselője beszédet mond a mozgalom tüntetésén, amelyen a demonstrálók a "végrehajtói maffia felszámolását" és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete előtt 2023. május 30-án.
Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, a Szikra Mozgalom képviselője beszédet mond a mozgalom tüntetésén, amelyen a demonstrálók a "végrehajtói maffia felszámolását" és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete előtt 2023. május 30-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Tüntetést szervezett a Szikra Mozgalom kedd délutánra a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete elé, a demonstrálók a „végrehajtói maffia felszámolását” és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték.

A végrehajtói maffia ellen tüntet a Szikra Mozgalom a Fővárosi Törvényszék előtt. Élőben a Mércén!

Posted by Mérce on Tuesday, May 30, 2023

Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, a Szikra Mozgalom képviselője felszólalásában arról beszélt, olyan végrehajtói rendszert szeretnének, amiben átlátható módon történnek a végrehajtások. Ehhez, mint mondta, nyilvános elektronikus adatbázist szorgalmaznak. Közölte, szerinte

ki kell vizsgálni, milyen visszaélések történtek azóta, amióta a végrehajtás for-profittá vált: amennyiben valahol visszaélést tapasztalnak, ott helye van a kárpótlásnak.

Szerinte olyan jogegyenlőség kell, ahol a jog nem csak a „hatalmasokat” illeti meg, hanem azok is segítséget tudnak kapni, akik bajba jutottak a válság miatt.

Az ellenzéki politikus kiemelte: új végrehajtási törvény kell. A mostani végrehajtási rendszert nem lehet igazságosnak és demokratikusnak nevezni, hiszen pénzért lehet végrehajtói pozíciókhoz jutni – tette hozzá.

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője azt mondta, a Fidesz a tőkésosztályt képviseli a magyar emberek érdekeivel szemben. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnökének tevékenységét úgy összegezte: Schadl György a szakadék szélén lévő embereken nyerészkedett, és szerzett milliárdokat.

A Szikra Mozgalom felszólalói és a résztvevők a Markó utcából átsétáltak a Parlament elé, ahol Jámbor András azt mondta, a végrehajtói rendszer megújítását szorgalmazó javaslatait újra beterjeszti a parlament elé.

Ezek is érdekelhetnek

„Jogellenes!” – videóval bizonygatja a rendőrség, hogy miért indít eljárást öt tüntetővel szemben

Sorra idézi be a rendőrség a Karmelitánál tüntető diákokat

„Országos tanévnyitót” szerveznek a diákok szeptember 1-jén a Kossuth térre

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Kilakoltattak egy mozgássérült gyermeket nevelő családot Csepelen, miután aljas módon kijátszották alóluk a saját lakásukat

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”