Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Tüntetést tartottak Budapesten a végrehajtói maffia felszámolásáért

Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, a Szikra Mozgalom képviselője beszédet mond a mozgalom tüntetésén, amelyen a demonstrálók a "végrehajtói maffia felszámolását" és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete előtt 2023. május 30-án.
Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, a Szikra Mozgalom képviselője beszédet mond a mozgalom tüntetésén, amelyen a demonstrálók a "végrehajtói maffia felszámolását" és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete előtt 2023. május 30-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Tüntetést szervezett a Szikra Mozgalom kedd délutánra a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete elé, a demonstrálók a „végrehajtói maffia felszámolását” és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték.

A végrehajtói maffia ellen tüntet a Szikra Mozgalom a Fővárosi Törvényszék előtt. Élőben a Mércén!

Posted by Mérce on Tuesday, May 30, 2023

Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, a Szikra Mozgalom képviselője felszólalásában arról beszélt, olyan végrehajtói rendszert szeretnének, amiben átlátható módon történnek a végrehajtások. Ehhez, mint mondta, nyilvános elektronikus adatbázist szorgalmaznak. Közölte, szerinte

ki kell vizsgálni, milyen visszaélések történtek azóta, amióta a végrehajtás for-profittá vált: amennyiben valahol visszaélést tapasztalnak, ott helye van a kárpótlásnak.

Szerinte olyan jogegyenlőség kell, ahol a jog nem csak a „hatalmasokat” illeti meg, hanem azok is segítséget tudnak kapni, akik bajba jutottak a válság miatt.

Az ellenzéki politikus kiemelte: új végrehajtási törvény kell. A mostani végrehajtási rendszert nem lehet igazságosnak és demokratikusnak nevezni, hiszen pénzért lehet végrehajtói pozíciókhoz jutni – tette hozzá.

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője azt mondta, a Fidesz a tőkésosztályt képviseli a magyar emberek érdekeivel szemben. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnökének tevékenységét úgy összegezte: Schadl György a szakadék szélén lévő embereken nyerészkedett, és szerzett milliárdokat.

A Szikra Mozgalom felszólalói és a résztvevők a Markó utcából átsétáltak a Parlament elé, ahol Jámbor András azt mondta, a végrehajtói rendszer megújítását szorgalmazó javaslatait újra beterjeszti a parlament elé.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz