Szorul a hurok: már hat végrehajtó ismerte be bűnösségét a Schadl-Völner korrupciós botrányban

Egy védő Trócsányi László volt igazságügyi minisztert is meghallgatná.

Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium korábbi parlamenti államtitkára.
Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium korábbi parlamenti államtitkára. Fotó: kormany.hu

Hat korrupcióval vádolt végrehajtó ismerte be bűnösségét a Fővárosi Törvényszéken a Schadl György fővégrehajtó és Völner Pál volt igazságügyi államtitkár nevével összeforrt korrupciós botrány keddi tárgyalásán.

A Telex azt írja, ketten már korábban beismerő vallomást tettek (viszont őket is meghallgatta a bíróság az ügy mai előkészítő ülésén), további négy végrehajtó viszont ebben a körben vallott. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetéseket és pénzbüntetéseket indítványozott, akik beismerték bűnösségüket, elfogadták ezt.

Az egyetlen végrehajtó, aki nem ismerte be bűnösségét, Cs. Éva hatodrendű vádlott. Ő is elismerte ugyanakkor, hogy háromszor pénzt adott át Schadl Györgynek: véleménye szerint „polgári jogviszonyban” visszafizette a korábban kapott pénzt Schadlnak.

Cs. Éva védője egyébként Trócsányi László volt igazságügyi miniszter és Vízkelety Mariann volt államtitkár, jelenleg miniszteri biztos meghallgatását is kezdeményezte. Előbbiét azért, mert ő volt a miniszter Schadl végrehajtói kinevezésekor, utóbbit pedig azért, mert aláírta a végrehajtók kinevezését.

A bíróság faggatta Schadl György sofőrjét is, aki a vádirat szerint ide-oda vitte a pénzt Schadl és a végrehajtók között. A sofőr nem ismerte el a bűnösségét a keddi ülésen, és nem fogadta el a vádirat egyetlen rá irányuló pontját sem. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért rá.

Az igazi nagy durranás csütörtökön várható, ekkor hallgatja meg a bíróság Schadl Györgyöt és Völner Pált.

Kapcsolódó hírek