Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

A kormánypropaganda szerint ezúttal Karácsony Gergely akarja háborúba vinni az országot

Az pedig különben is csak a „nyugati véleményklíma” terméke, hogy Oroszországot meg kellene állítani.

A kormánypropaganda szerint ezúttal Karácsony Gergely akarja háborúba vinni az országot

Közeleg az önkormányzati választás, a kormánypropaganda neki is látott az ellenzék gyalulásának, a recept pedig ugyanaz, mint legutóbb: a szájukba adni valami félelmetest, amivel lehet riogatni az embereket. A Youtube-ot már el is árasztották a „Karácsony Gergely háborúba vinné az országot” reklámok.

Az M1 állami hazudozótévé is ráúszott a feladatra, a „48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás” e heti adásában Horváth József, az Fidesz-közeli Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője, Nagy Attila Tibor hasznos hülye politikai elemző és Boros Bánk Levente, a Fidesz-közeli Nézőpont Intézet elemzési igazgatója tárgyalták meg az ellenzék bűneit.

A hirado.hu tudósítása szerint a prominensek Karácsony Gergely főpolgármesternek az ATV élő műsorában elhangzott szavaival foglalkoztak. A műsorban azt a kérdést szegezték a főpolgármesternek, hogy miért tartott közel öt évig a 3-as metró felújítása és miért nem lett beszerelve a kocsikba a klíma, ahogy korábban ígérte! Karácsony Gergely utóbbira azt a magyarázatot adta: mert az országgal, amely szállítaná a klímafelszereléseket, háborúban állunk.

Horváth József szerint ez nemcsak szerencsétlen, hanem veszélyes kijelentés is volt. A biztonságpolitikai szakértő egyértelművé tette, nagyon vigyázni kell az ilyen kijelentésekkel, hiszen nem véletlen, hogy az Ukrajnának fegyvert szállító országok is nagyon kerülik azt, hogy kimondják, háborúban állnak Oroszországgal.

Horváth József úgy vélekedett, a sok tanácsadója közül valaki felvilágosíthatta volna Karácsony Gergelyt erről. Hozzátette, ez a hozzáállás azonban általánosan jellemző a baloldalra, ahogy az a kampány alatt többször ki is derült (pontosabban ahogy a kormánypropaganda kiragadta, kiforgatta, megvágta az ellenzékiek megszólalásait – a szerk.).

Nagy Attila Tibor ennél is világosabbá tette, hogy Oroszország megállítása csupán a kótyagos ballibsik vágyálma, mint mondta: az ellenzék ahhoz a nyugati véleményklímához tartozik, amely szerint Oroszországot meg kell állítani, akár Ukrajnának küldött fegyverekkel, és emiatt születhetett Karácsony Gergely kijelentése is.

Boros Bánk Levente megengedőbb volt, mint mondta, az is lehet, hogy amit a főpolgármester mondott, csak egy elszólás volt, az ugyanis szerinte többször bebizonyosodott, hogy Karácsony Gergely élő szituációkban nem képes jól szerepelni.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz