Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Rétvári Bence: a baloldal továbbra is akadályozza a pedagógusok béremelését!

Állítja, ha a kormányon múlna, már holnap 561 ezer forintra emelkedhetne a pedagógusok bére.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart az új pedagógus életpályatörvény-tervezetének a parlamenti pártok képviselőivel folytatott egyeztetéséről a minisztériumban 2023. május 24-én.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart az új pedagógus életpályatörvény-tervezetének a parlamenti pártok képviselőivel folytatott egyeztetéséről a minisztériumban 2023. május 24-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar baloldal még mindig az uniós források Magyarországra érkezése ellen dolgozik, ezzel akadályozza a pedagógusok béremelését – kábított Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az új pedagógus életpályatörvény-tervezetének a parlamenti pártok képviselőivel folytatott egyeztetését követő sajtótájékoztatón.

A politikus úgy mesélte: ha a baloldal támogatná, hogy megérkezzenek az uniós források hazánkba, akkor már másnaptól átlagosan 561 ezer forintos szintre emelkedhetne a pedagógusok bére!

„Sajnos a mai napon sem hallottunk semmilyen garanciát a baloldali politikusoktól, hogy megváltoztatják az eddigi politizálásukat, és nem a pedagógusok ellen, hanem az érdekükben fognak politizálni”

– kente „a baloldalra” az államtitkár az Orbán-kormány tizenharmadik éve tartó kudarcos oktatáspolitikáját.

Közölte azt is, hogy a szerdai egyeztetés egy hónapok óta tartó tárgyalási folyamat 19. állomása volt. Elmondása szerint a találkozón az összes parlamenti párt valamennyi kérdésére és felvetésére válaszoltak a kormány képviselői. Várták a pártok szövegszerű javaslatait is az új pedagógus életpályatörvény kapcsán, ilyen azonban csak a Fidesz „hasznos hülye” fiókpártjától, a Mi Hazánktól érkezett.

Rétvári Bence kitért arra, hogy az uniós források beérkezésekor 20 százalék fölötti béremelés valósulhat meg a pedagógusok körében, amelyet januárig visszamenőleges hatállyal fizetnek ki. A jövő évben további 25 százalékos, 2025-ben pedig 29 százalékos béremelésre készülnek, ami azt jelenti, hogy 800 ezer forint közül alakulhat a pedagógusok bére 2025-től – hergelt az államtitkár,

ezúttal sem kifejtve: hogyan lehetséges, hogy az EU-pénzek nélkül még a közalkalmazottait sem képes eltartani a kormány, ha állítólag ez a kormányok lehető legjobbika.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten