Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Vasvillával rontottak neki a Google Street View autójának Balatonőszödön

A Google egyik autója Debrecenben 2018 májusában.
A Google egyik autója Debrecenben 2018 májusában. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Előállítottak a rendőrök egy 51 éves balatonőszödi férfit, aki a Sonline cikke szerint nehezen viselte, hogy éppen arrafelé fotóz a Google Street View autója.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Balatonőszöd belterületén, május 22-én, az akkor még ismeretlen tettes sérelmezte, hogy egy utcaképet engedéllyel rögzítő kamerás autó felvételeket készített a környékről. Az autó vezetőjét félreállította, ingerülten kérdőre vonta, majd

a nála lévő vasvillával megrongálta a kamerarendszert, ami működésképtelenné vált.

A sértett ezt követően értesítette a rendőröket, akik az agresszív férfit rövidesen elfogták és előállították a siófoki rendőrkapitányságra. A nyomozók az 51 éves balatonőszödi férfit rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Az autó egyébként a következő hónapokban is róni fogja az utakat, a bejárás célja, hogy frissítsék a településekről és az azokat összekötő utakról készült képeket a Google rendszerében.

A cég korábban hangsúlyozta: a személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően speciális eljárás alá vetik a képeket, elhomályosítják az arcokat és a rendszámokat is.