Részeg kéregető vert meg egy járókelőt Kelenföldön

Gyorsított eljárásban ítélték börtönbüntetésre a büntetett előéletű férfit.

Részeg kéregető vert meg egy járókelőt Kelenföldön

Gyorsított eljárásban egy év öt hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy büntetett előéletű férfit, aki a kelenföldi metróaluljáróban bántalmazott áprilisban egy járókelőt, eltörte az orrát.

A Fővárosi Főügyészség keddi közleménye szerint a 25 éves támadót súlyos testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a bíróság, amely emellett elrendelte a férfival szemben korábban, más ügyekben kiszabott két, felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is.

A vád szerint a férfi április 12-én délután a kelenföldi pályaudvar metróaluljárójában, ittasan többször is pénzt kért a későbbi sértettől, aki ezt visszautasította, egyúttal rászólt a vádlottra, hogy hagyja őt békén, különben hívni fogja a rendőröket, majd elő is vette a mobiltelefonját.

A vádlott ettől indulatos lett, és a sértettre támadt, az aluljáró üvegfalához szorította.

A sértett úgy próbált védekezni, hogy lefejelő mozdulatot tett a vádlott felé, ami azonban őt nem érte el. A férfi ezután a sértettet legalább háromszor, ököllel fejen ütötte, majd dulakodott vele. A bántalmazás következtében a sértett orrcsonttörést szenvedett.

Az ügyészség közlése szerint az ítélet nem jogerős, de a bíróság ügyészi indítványra fenntartotta a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig.

Ezek is érdekelhetnek