Rendkívüli rezsitámogatással kedveskedik a kormány az egyházi iskoláknak és óvodáknak

Orbán Viktor beszédet mond a megújult dunamelléki püspöki székház, református teológia és újjáépített kollégium átadása alkalmából tartott ünnepi istentiszteleten a Kálvin téri református templomban 2022. október 1-jén.
Orbán Viktor beszédet mond a megújult dunamelléki püspöki székház, református teológia és újjáépített kollégium átadása alkalmából tartott ünnepi istentiszteleten a Kálvin téri református templomban 2022. október 1-jén. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Egyszeri rezsitámogatást nyújt a magyar kormány (vagyis az adófizetők) az egyházak által fenntartott köznevelési intézeteknek – szúrta ki a Telex a május 12-ei Magyar Közlönyben.

Az Orbán Viktor által aláírt rendelet úgy fogalmaz:

„A központi költségvetés kiegészítő támogatási előleget biztosít a bevett egyház és annak belső egyházi jogi személye által fenntartott köznevelési és szakképző intézményeket érintő energiaár-növekedésből adódó 2023. évi többletkiadások ellentételezéséhez.”

Az egyházi iskoláknak és óvodáknak, valamint az egyházak által fenntartott gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatóknak megítélt egyszeri kiegészítő támogatás összege 19 854 forint/fő.

A pénzt a Magyar Államkincstár júniusban kezdi folyósítani a kormányzatnak kedves intézmények részére.

Ezek is érdekelhetnek