Mentőautóval ütközött, de elhagyta a helyszínt egy zalai autóbuszvezető

Mentőautóval ütközött, de elhagyta a helyszínt egy zalai autóbuszvezető
Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egy autóbuszvezető ellen, aki járművének oldalrácsával egy megkülönböztető jelzéseit használó mentőautónak ütközött, majd segítségnyújtás nélkül magára hagyta a mentő súlyosan megsérült vezetőjét.

A zalai főügyészség keddi közlése szerint az eset még tavaly augusztusban történt, amikor egy hajnali időpontban Zalaszentiván felől Zalaegerszeg irányába közlekedett autóbusszal az 55 éves kisbucsai férfi. Az éjszakai látási viszonyok miatt nem vette észre, hogy a busz bal hátsó oldalán található hűtőtakaró rács felnyílt és átlóg a bal oldali sávba.

A busszal szemből érkezett egy megkülönböztető jelzéseit használó mentőautó, ami az autóbusz mellé érve nekiütközött a felnyílt rácsnak, az pedig betörte a szirénázó jármű szélvédőjét. A rácsos ajtó egy letört darabja a mentő utasterébe repült, és a mentőautó sofőrjének arcába csapódva súlyos sérülést okozott.

A vádlott észlelte az ütközést, megállt, a buszból kiszállva a hűtőrácsot a helyére igazította, de anélkül, hogy a szintén a közelben megálló mentőgépkocsihoz odament volna, visszaült járművébe, és elhagyta a baleset helyszínét.

A buszsofőr nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorul-e.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

Ezek is érdekelhetnek