Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Interjú közben rángatták el és dobták ki a Guardian újságíróját a CPAC Hungary-ről

„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.”

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Éppen Rick Santorum republikánus politikussal, volt szenátorral interjúzott Garamvölgyi Flóra, a The Guardian magyar tudósítója a CPAC Hungary-n, amikor egy szervező a beszélgetés közben váratlanul odalépett hozzá és a karjánál fogva elhúzta, majd közölte vele, hogy el kell hagynia a jobboldali konferenciát (ahová egyébként érvényes regisztrációja volt).

A minderről hírt adó Média1 megjegyzi, Garamvölgyi 14 órát utazott Los Angelesből, hogy tudósíthasson a konferenciáról, ahol Orbán Viktor is fellépett.

Az újságíró szerint a szervező után három biztonsági őr is tudatta vele, hogy mennie kell, indoklásuk szerint „felsőbb utasításra”.

Garamvölgyi előzőleg online intézte a regisztrációját, melyet visszaigazoltak a szervezők. Kapott ugyan egy sablonüzenetet, hogy az eseményt csak online követheti, de gondolta, ha elfogadták a regisztrációját, az üzenet csak a véletlen műve lehet. A helyszínre érkezve simán felvette a bejárást engedélyező vendégpasst, csütörtökön így dolgozott, azzal ment be a rendezvényre pénteken is.

Rick Santorum egyébként Garamvölgyi Flóra elmondása szerint kedves volt vele. A brit lap magyar munkatársa úgy értesült, más, regisztrációval rendelkező külföldi újságírót is kidobtak a CPAC Hungary-ről.

Kapcsolódó friss hírek