Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Kiderült, miért menesztették Ruszin-Szendi Romulusz vezérkari főnököt

„Hadműveleti szintre kell emelni a Magyar Honvédség képességeit.”

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a 175 éves a Magyar Honvédség című kiállítás megnyitóján a fővárosi Bálnában 2023. május 2-án.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a 175 éves a Magyar Honvédség című kiállítás megnyitóján a fővárosi Bálnában 2023. május 2-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Múlt hét csütörtökön indoklás nélkül leváltották Ruszin-Szendi Romuluszt, a Honvéd Vezérkar főnökét. Az atv.hu azt írja, Szalay-Bobrovniczky Kristóf magyarázott ma valamit a menesztésről, a honvédelmi miniszter úgy „indokolt”: „harcászati szintről hadműveleti szintre kell emelni a Magyar Honvédség képességeit”!

Szalay-Bobrovniczky szerint „nem kirúgásról, hanem szemléletváltásról van szó”, Ruszin-Szendi Romulusz szolgálatait vitathatatlannak nevezte, ám meglátása szerint „fejben is át kell állni a nulladik szintről a hadműveleti szintre”.

A szomszédban háború folyik, a magyar kormány a béke álláspontján van, és azonnali tűzszünetet akar, de elhúzódó háborús helyzetre számít, ehhez pedig “hadműveleti szintű tudásra, szakértelemre van szükség” – idézi az ATV a kaszinómilliárdos minisztert.

Ruszin-Szendi Romulusz utódja Böröndi Gábor altábornagy lesz, akinek Szalay-Bobrovniczky szerint „van aktuális tudása a NATO belső védelmi rendszerével kapcsolatban, hiszen a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjeként szolgált, így a haderőfejlesztés folyamatát belülről ismeri, a NATO felső vezetőivel van kapcsolata”.

Kapcsolódó friss hírek