Baleset

Traktorral felborult és meghalt egy férfi Baranyában

Baleset

Holtan esett össze egy 12 éves diák Tiszadadán, az iskolában

Belföld

Orbán Viktor elutazott

Kiderült, mennyi volt Ferenc pápa látogatásának teljes költsége

RövidenRöviden
Ferenc pápa megérkezik a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre 2023. április 28-án. Az egyházfő háromnapos apostoli látogatásra érkezett Magyarországra. Hátul jobbról Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.
Ferenc pápa megérkezik a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre 2023. április 28-án. Az egyházfő háromnapos apostoli látogatásra érkezett Magyarországra. Hátul jobbról Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A pápalátogatás megszervezésére hétmilliárd forintos keretösszeg állt rendelkezésre, az pedig rekordidőnek számít, hogy Magyarország két hónap alatt felkészült az eseményre

– magyarázta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a pápa magyarországi apostoli látogatásáról tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Kovács Zoltán szerint a pápalátogatás ékes bizonyítéka volt annak, hogy Magyarországon az állam és az egyház együttműködésének új modellje jött létre, amely a feladatmegosztásból táplálkozik, nem pedig alá-fölé rendeltségből.

Kovács Zoltán hozzátette: a Papp László Sportarénában a fiatalok megszólításával nyilvánvalóvá vált, hogy az egyház üzenetei a társadalom szempontjából élő, szerves üzenetek. Ahogyan a Szentatya megszólította a fiatalokat, az minden szempontból „menő volt” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán „nagyon keresztény” Viktor szinte óránként posztol Ferenc pápáról; imára szólította a magyarokat

Agyrém: 13 milliárd forint közpénzből mehet az idei augusztus 20-i rongyrázás

Novák Katalin saját kezűleg készített sós stanglit adott át búcsúzóul a szentatyának

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”

Szikora Róbert: Amit Ferenc pápa mond, olyan, mintha Krisztus mondaná

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat