Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Bűnügy

Őt keresik a józsefvárosi emberölés miatt

Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

Ellenzéki pártok törvénymódosítással védenék az LMBTQ-csoport tagjait a gyűlöletbeszédtől

RövidenRöviden
Bencsik András propagandista.
Bencsik András propagandista.

Ellenzéki pártok törvénymódosítással védenék az LMBTQ-csoport tagjait a gyűlöletbeszédtől. A témáról az Országházban kedden tartott sajtótájékoztatón Bedő Dávid, a Momentum parlamenti képviselője felidézte, hogy tavaly októberben öt országgyűlési frakció részvételével megalakult a Sokszínű Magyarországért képviselői csoport. Célja, hogy a parlamenten kívül és belül is felerősítse az LMBTQ-közösség hangját, érdekképviseletet biztosítson az érintetteknek. A keddi sajtótájékoztatót is a Sokszínű Magyarországért hívta össze – fűzte hozzá.

A szervezet már sok mindent tett – eseményeket rendezett, diplomáciai utakon járt -, most pedig az Országgyűlésen belül is elkezdi felerősíteni az LMBTQ-közösség hangját – jelentette ki. Közölte: benyújtják első törvényjavaslatukat. Bedő Dávid ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy az elmúlt tizenhárom évben a parlament intézményét sajnos kiüresítették, az ellenzéki képviselők által benyújtott javaslatokat általában vita nélkül leszavazzák.

Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője felidézte: Bencsik András, „a Fidesz egyik legrégebbi véleményvezére” néhány hete azon viccelődött egy tévéműsorban, hogy Ugandában kivégezhetik a homoszexuálisokat. A nagyobbik kormánypárt nem határolódott el a nyilatkozattól, így Sebián-Petrovszki László szerint

„gondolhatjuk”, hogy az, amit az újságíró elmondott, valójában egybeesik a Fidesz álláspontjával.

A DK-s politikus úgy vélekedett: Bencsik András azért is tehetett bátran ilyen kijelentést nagy nyilvánosság előtt, mert az LMBTQ-közösség nem szerepel a polgári törvénykönyv azon felsorolásában, amely részletezi, hogy mely kisebbségek élveznek védelmet gyűlöletbeszéddel szemben. A DK elkészítette, a Sokszínű Magyarországért pedig kedden benyújtja azt a törvénymódosítást, amely a listába illesztené a nemi identitás, illetve a szexuális orientáció szerinti kisebbségeket is. Így eszközt biztosítanának nekik, hogy polgári bíróságra menjenek, ha gyűlöletbeszéd érinti őket – közölte.

Magyarországon az elmúlt évszázadokban minden, kisebbség elleni fellépés gyűlöletbeszéddel indult, ebből fakadt aztán a jogfosztás és a fizikai erőszak is – mondta Sebián-Petrovszki László, kijelentve: meg kell akadályozni a folyamatot.

A sajtótájékoztatón megjelent Kanász-Nagy Máté (LMP) és Tordai Bence (Párbeszéd) parlamenti képviselő, valamint Pusztai Patrik, az MSZP országos elnökségi tagja is.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Izgalom, feszült pillanatok: a kormányt kérdezi a díszletellenzék

Böjte Csaba nevelőotthonában gyerekkorában megerőszakolt nő levelét olvasták fel a Parlamentben

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány