Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bayer Zsolt Békemenetet hirdetett az általa „demens vénembernek” nevezett Ferenc pápa tiszteletére

„Legyünk rettenetesen sokan!”

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői megérkeznek az Erzsébet térre az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Középen Bayer Zsolt publicista (b) és ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szóvivője (j).
A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői megérkeznek az Erzsébet térre az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Középen Bayer Zsolt publicista (b) és ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szóvivője (j). Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Háromnapos látogatást tesz Magyarországon Ferenc pápa április 28-30. között. A katolikus egyházfő többek között találkozik Orbán Viktorral és Novák Katalinnal is, majd szentmisét tart a Kossuth téren.

A magát a pápánál is keresztényebbnek gondoló magyar kormány házi tévéjében is téma volt a nagy esemény. Bayer Zsolt, a Fidesz 5. számú pártkönyvének birtokosa vasárnap este a Hír TV Sajtóklub című műsorában nagy bejelentést tett: meghirdette a legújabb Békemenetet.

„Mielőtt belekezdenénk a mai témákba, arra szeretném kérni a nézőinket (…) de talán inkább a Békemenet résztvevőit, hogy 30-án délelőtt jöjjenek el a Kossuth térre, Ferenc pápa szentmiséjére”

– kezdte Bayer, majd miután reményét fejezte ki, hogy sokan el is mennek, arról beszélt, hogy a megmozdulásnak „politikai üzenete is lenne”. Bayer szerint azért szükséges összegyűlniük, mert állítólag egyre többen keresik a szervezőket, hogy mikor tartanak már Békemenetet, mert „elviselhetetlen”, amit művelnek „a szeretve tisztelt szövetségeseink” és a hazai ellenzék!

„Harmincadika délelőtt legyen egy igazi Békemenet a Kossuth téren” – adta ki az ukázt Bayer Zsolt, aki egy 2016-os publicisztikájában még azt írta Ferenc pápáról, hogy a katolikus egyházfő

„vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember”.